lovechobshtina108161Днес кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова подписа в Министерството на регионалното развитие и благоустройството  договорите по два проекта на Оперативна програма „Региони в растеж“ (СПРР).

Това стана възможно след като Община Ловеч получи на 14 ноември т.г. решение на ръководителя на Управляващия орган на ОПРР, подписано от  заместник-министър Деница Николова. Срокът за сключване на договорите е 18.11.2016 г.

Одобрената стойност на проектите е както следва:

Обща стойност на проект „Рехабилитация и нови пространствени решения на пешеходната зона в централната градска част и рехабилитация на площад „Тодор Кирков“ кв. „Вароша“ в гр. Ловеч“ възлиза на 6 943 866,12 лв. , от които 6 883 421,25 лв. безвъзмездна финансова  помощ (100%) и 60 444,87 лв. собствен принос на бенефициента.

Общата стойност на проект „Реконструкция, обновяване и оборудване на сгради и рехабилитация на дворни пространства на целодневни детски градини и ясли в Ловеч, изграждане на училищна спортна зала и рехабилитация на дворни пространства в общински училища в Ловеч“ възлиза на 5 613 365,19 лв., представляващи 100% безвъзмездна финансова помощ.

Общият размер на отпуснатата безвъзмездна финансова помощ е 12 496 786,44 лв.

20 коментара

  1. незнам за 6 милиона какво ще правят на централната градска част но това са ОГРОМНА сума пари. Освен ако не я правят наново..Мога да дам един съвет, който мен ми избожда очите..Повреме на Борисов 1 ударно се ремонтира булевард България..Но, незнайно защо в най-важната част-Бароковите къщи, хотел Ловеч и входа за Вароша бяха подминати. Най-важната част за туризма на Ловеч беше тотално отебана. Транспортния мост към Варпша вече има нужда от ремонт-нова боя на парапетите, да се направи пропадането от двете му страни…не мога да си обясня само аз ли ги виждам тея дефекти на пъпа на града??? А всички туристи преминават точно от този мост..след което рейсовете паркират на “паркинга” със паветата…а за самия асвалт до там няма какво да коментирам-просто е нужна цялостна подмяна..

    1. Не само Вие,г-н Матев, го виждате.Но тези,които трябва да го видят и прочетат какво пишем,сякаш са слепи.А Кметицата обещаваше,че само да седне в стола на Минчо и всичко ще бъде по новому.Ще има ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ.Е,седна! И първият видим резИлтат беше,да смени стола на Минчо с нов бял кожен стол.Но от това на нас гражданите не ни стана по-добре!

  2. Избрахте си да ви управляват хора с тежки пороци! Сега всички ще сърбаме попарата!

  3. Като искаш да има пешеходна зона в центъра на града разкарай храма на сатаната. Ама това никой няма да го направи понеже защото всеки който ръси мангизи за съоръжението остава на власт или пък ако не ръси може да бъде рекетиран.

  4. Ах каква сеч, опаа рехабилитация ще настане из дворовете на училища и детски градинки…

  5. Проект за централна градска част/пешеходна зона/имаше още преди Корнелия и преговорите с Управляващия орган пак бяха пред финал.
    Сега нов проект за същото.
    За да е ясно и прозрачно за гражданите в тази община какво точно прави Корнелия Добрева Маринова предлагам:
    Снимките и схемите на предишния проект са в общината от представянето им по време на трите обществени обсъждания.Предполагам че и новите снимки и схеми също са в общината – тогава нека Маринова разпореди двата проекта да бъдат изнесени на табла на общодостъпно място и върху всеки от тях да бъдат очертани зоните,които показват различия!Тогава ще повярваме в прозрачността на управлението.
    А вярно ли е,че проектанта на детските заведения и училища е съпругът на Цецка Цачева и как е бил определен той при действието на Закона за обществени поръчки?
    За един прЕятел питам!

  6. Не мога да не се хабя, никой не знае какво ми е да живея далеко от близките ми, и какво ми е да ги виждам един път годишно!

  7. Не крадене, а НАСИРАНЕ от Крадене ще падне!!!!!! Умопомрачително безочливи……….

  8. Заради такива маймуни напуснахме града си!Където и да попитах за работа , винаги ми казваха, че съм стар! Търсели до 35 годишни! А в администрациите само роднини!

  9. Ами да върнем Петър Балевски и Томчо Бешев и др. честни функционери на БКП.

    1. Много добро предложение!Точно по тяхно време Ловеч заприлича на съвременен град за посрещането на дипломатическия корпус.
      Не успяхме да опазим направеното в следващите преходни години.И сега плочките по пешеходната подскачат и ни пръскат с кал при всеки по-обилен валеж.По улиците дупки и кратери.Закрити предприятия с хиляди работници,получаващи редовно и в пълен размер заплатите си.Е не можехме да излизаме в западна Европа,за да видим как е там.А сега,като можем,какво?!Само определяме на фона колко сме назад и назад в развитието си и колко много сме обеднели.Излизаме в чужбина в повечето случаи като аргати!Върнахме се към партията – държава с еди единствен цар и самодържец на всите българе и особено на циганете!

    2. Kiril Georgiev Извадихме огромно щастие през 1986 за разлика от жителите на Троян ,който си остана един много грозен град в по-голямата си част -те нямат и досега тротоар по цялата си улица” Васил Левски ” ,която е много основна за Троян.Много дразнеща и грозна гледка е  също безредно ,безразборно нацвъканите  високи блокове между ниски къщи ,тоест няма никаква последователност в застрояването ,без обособени места само с високи жилищни сгради и други само с ниски жилищни сгради.В Ловеч ,каквото и да се говори за него ,именно през 1986 година ,благодарение на посещението на посланиците ,в него не останаха много дразнещи погледа места.Всъщност, грозота има в много страни на Европа ,а за по-голяната част от Азия ,Африка и Латинска Америка не искам и да говоря ,там е като в свръх-грозен заразен пъкъл ,нямат и тоалетни даже ,затова не трябва и да сме такива хленчещи неблагодарници ,но нито пък прекомерно самодоволни хвалебственици.Грозота на сгради и заводи съм засичал и в Щвейцария даже ,а в Южна Италия ,Испания ,Гърция ,Портогалия това е едно толкова срещано явление ,колкото и в България.Дано се увеличи броя на Руснаците ,Латвийците л и Англичаните ,които обновяват стари къщи по селата ни т и придават един европейски вид на България с присъствието си ,защото както броят на кръвожадните РОМО-ИНДО-ЦИГАНИ се увеличава безспирно ,.страната ни все повече започва да заприличва на страната на произхода на ЦИГАНИТЕ ,ИНДИЯ с всички тревожни и даже гибелни за нас последствия от това.Друг въпрос,който би разстревожил всеки Българин ,който живее и ще умре в България ,е кога българските управляваващи партии ще проумеят ,че милионите евро ,които отиват за незаслужено изхранване .лекуване ,отопляване и развъждаме на РОМО-ИНДО-ЦИГАНСКАТА народност в България е най-бързият начин да отидем в пропастта до един и като българска държава да изчезнем завинаги.РОМО-ИНДО-МАНГАЛИТЕ ни изяждат милиони евро и затова не остават средства за обновяване на сгради ,улици ,тротоари и т.н.Ако това не се проумее ,тоест тогава какво друго има да се проумява след като индо-мангалите живеят на наш гръб …

    3. Защо ли хората в България, като стане дума за управление – страдат от Стокхолмския синдром???

  10. Ще падне крадене, а хората , гъски да ги съскат! Къде са инвеститорите, къде са новите работни места? Мръсни ГЕРБАДЖИИ!

    1. Нищо лично, но Вие – за 3 мандата, за 12 години управление на червен кмет -колко пъти зададохте този въпрос? И с какво тези 12 години са по-добри от сега…?

    2. Г-н Танев, помислете какво търсят инвеститорите и ми отговорте. Вие, ако хипотетично сте предприемач, дошъл с намерение да инвестира парите си в Ловеч, какво е първото нещо, което ще видите? Предполагам няма да са забързани в своето ежедневие хора, защото червеният тумор изгони всички знаещи и квалифицирани хора, които са способни да създадат висока добавена стойност. Това би трябвало веднага да Ви наведе на мисълта, че в това населено място Вие ще имате проблеми с намирането на подходящата работна ръка. Хайде сега добавете и местаната корупция, която всичко знаем кой поддържа, добавете и нефункциониращата съдебна система на национално ниво. И така… единственото май впечатление на потенциалния инвеститор ще е от атмосферата и инфраструктурата в този град. А те са стряскащи! Извън празниците Ловеч силно наподобява документалните филми за Припят след аварията в местния АЕЦ. За централната част не са полагани никакви грижи, всичко е изпочупено, армотизирано и напомнящо друга епоха. Вас това не ви ли подтиска, г-н Танев? Това, което комунистите в лицето на Еврев и Мин Чо надробиха за 20 години, няма как да бъде заличено за една година!

    3. Cherveni Boklutsi А за последните десет години държавното управление – ГЕРБ какво ни остави:
      “гнилите ябълки”в съдебната ни система/впрочем можеше и без “система”,щото такава няма/,в образованието – забвение за Хилендарския монах и неговата “История славянобългарская” и учители-пенсионери,намиращи прехрана в контейнерите за боклуци/!/,в отбраната – един тракторист – министър и полски двигатели за руските ни изтребители,в икономиката – фалити на стотици работещи фирми/вижте данните от статистиката,колкото и да е нагаждана сега/,енергетика дължаща милиарди и скъп ток от депутатски и зам.министърски/или на техни роднини/ ВЕИ-та,в културата – незабравимата реплика на Премиера”Аз съм прост и вие сте прости,и затова се разбираме!”,в туризма – първа частна община Несебър и “грандиозен растеж” на чуждестранните туристи/за което повече трябва да благодарим на Ердоган и сложното положение в Турция/ , “Чок гюзел”детските ваксини от Турция и ОТПЕЧАТЪЦИТЕ на “д-р Менгеле”,”Пепи Готиното” – министъра с “блуждаещият поглед” Петър Москов в здравеопазването!
      И една гръмка и заплашителна ОСТАВКА ,щото майката на народното събрание не можа да ни стане майка на нацията!

    4. Г-н Георгиев, подкрепям всичко написано от Вас, но не виждам това по какъв начин се отнася към горното ми мнение.

Comments are closed.