erfurt1310161Днес, 13.10.2016 г., в Община Ловеч беше  подписан договор за продажба на собствен  недвижим имот – частна общинска собственост, представляващ ресторант „Ерфурт“.

Договорът бе подписан за Община Ловеч от кмета Корнелия Маринова и за  „Бългериан Бургер“ ЕООД от пълномощника Боян Лазаров.

Фирмата „Бългериан Бургер“ ЕООД с управител Кари Салмела – гражданин на Република Финландия, има намерение да прави у нас верига за бързи закуски. Това е нейният първи собствен обект в България и се очаква да отвори врати в началото на 2017 г.

С финализирането на продажбата се слага край на бездействието за един важен и видим обект, който дълго време загрозяваше центъра на гради ни, отбеляза кметът Корнелия Маринова. С неговата продажба ще подобрим обслужването на гражданите и ще предоставим нови работни места, а с предстоящата реконструкция на централната градска част ще оформим един много по-хубав и функционален център, допълни Маринова.

Ние сме изключително доволни от бързото и акуратно развитие на цялата процедура по покупо-продажбата, отбеляза адвокатът Боян Лазаров.

Цената на сделката е 556 800 лева без включен ДДС, достигната на публичен търг. Данъчната оценка на обекта е 301 593.10 лв., съгласно удостоверение, издадено от МДТ на Община Ловеч. Към датата на сключването купувачът е изплатил изцяло на продавача дължимите суми.

На подписването присъстваха и заместник-кметовете на Община Ловеч Цветан Георгиев и Венцислав Христов.

3 коментара

  1. Не остана ли читав юрист в Общината или в Общинския съвет да Й каже на Кметица Маринова,че ТЯ не може да “предоставя” нови работни места в чужда собственост.Нали ресторантът все пак е продаден и вече не е общинска собственост.Само новият собственик-купувач може да разкрие и предостави нови работни места,ако реши,колкото реши и когато реши.
    Но Корнелия е свикнала да командари и да се меси във всичко,независимо дали има право да го прави!
    А пиарчетата Й в такива моменти/нали и те толкова знаят/се скупчват около НЕЯ и гукат ли гугат подобни ГЛУПОСТИ.

  2. Защо не си виждам коментара??? Айде пак да повторя. Срещу Космоса гледам, че се продават офиси по 260 евро квадрата. Ха сами си направете заключения за правилната оценка и правилната цена.

  3. Как един голям хранителен магазин не отвориха на тоя грозен център, само без мислени неща правите.

Comments are closed.