Даренията са за закупуване на медицинска апаратура за педиатричното отделение в Ловеч

Община Ловеч подкрепя  инициативата „Деца помагат на деца“ и акцията „Жълти стотинки“, съобщи днес кметът Корнелия Маринова. Средствата, които се събират през 2017 г., ще се дарят за закупуване на медицинска апаратура за педиатричните отделения в Ловеч, Благоевград, Карлово и Смолян.

Става дума за събиране на т.нар. „жълти стотинки“ – дребни монети, които обикновено пълнят ненужно джобове и съдове  у дома. Обявени са датите и пунктове в Ловеч, където може да ги дарите. Датите  1 юни и 6 декември т.г. , а местата са в БЧК, регионалната библиотека, Ловчанското читалище, болницата и множество търговски обекти.

В акцията ще се включат доброволците от библиотеката и членове на училищните парламенти. Общината приканва жителите да бъдат активни в тази инициатива.

Според д-р. Д. Стойчева, и.д. началник на Детско отделение в МБАЛ – АД „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч, вече е закупен апарат за функционално изследване на дишането от „Българската Коледа“.

Необходими са още компресорни инхилатори (3 броя), инфузиозна помпа Braun (2 бр.), кислородни палатки за кърмачета (5 бр.), ротаметър за кислородна инсталация (4 бр.) и стерилизатор за прибори. Необходимата сума е в размер на 10 000 лв.

Включете се в инициатива! Пунктовете за предаване на монетите в градовете са  обявени още на сайта stotinkite.com и Facebook страницата на инициативата.

При желание целогодишно можете да предавате монети в офиса на “Съзидание 2012″ – Акция ,,Жълти стотинки” (София, пл. ,,Славейков” 11, ет. 5, офис 7) и в клоновете на Банка ДСК, с разплащателна сметка №146 525 92, BIC STSABGSF,

IBAN BG50STSA93000014652592.

1 коментар

  1. Трябва обаче да започнем да събираме пари и за изплащането на заплатите на докторите, сестрите и санитарите на болницата ни.Също така и за медикаментите, бинтовете, лепенките…, общо взето всичко свързано и необходимо за лечението ни, което УЖ Здравните ни осигуровки поемат!!!!

Comments are closed.