proteststomatologiq7101421Павлин Иванов

Уважаеми читатели, Община Ловеч оповести част от исканата информация, касаеща обсъждането за бъдещето на Стоматологията, което ще се проведе на 15 януари. Целият документ представен от общинските власти може да изтеглите в края на текста.

Какво „удобно“ укри, какво некоректно внуши и какво откровено излъга Община Ловеч, може да прочетете малко по-късно.

 

„ИНФОРМАЦИЯ

Относно: Управлението на общински недвижим имот „Бивша стоматологична поликлиника.“

Уважаеми съграждани,

С решение №803 от 27.11.2014 г. на Общински съвет Ловеч е решено на 15 януари 2015 г. да се проведе публично обсъждане, относно управлението на общински недвижим имот „Бивша стоматологична поликлиника.“

Във връзка с предстоящото публично обсъждане и постъпилите многобройни заявления за достъп до обществена информация от наемателите на бившата стоматологична поликлиника изнасям на вашето внимание, кратка информация за имота.

Имот „Бивша стоматологична поликлиника” е актуван с Акт за частна общинска собственост №54132/31.03.2014 г. съгласно чл.7, ал.3 от Закона за общинската собственост „Имотите и вещите – частна общинска собственост, могат да бъдат обект на разпореждане. За тях се прилагат общите разпоредби за собствеността, освен ако в закон е предвидено друго”.

За периода 2004 г.-2014 г. в сградата на „Бивша стоматологична поликлиника” в гр. Ловеч няма свободни помещения. От общо 46 помещения, 14 се ползват за стоматологични кабинети, 7 за зъботехнически лаборатории, 1 за лекарски кабинет и 1 за медикодиагностична лаборатория.

Останалите помещения се ползват от структурни звена на Община Ловеч и от други бюджетни структури.

Приходите от наем на посочените по горе помещения за периода 2004-2014 г. са както следва:“

Целият документ може да изтеглите от тук: информация Стоматология

5 коментара

  1. Хора,има два прости въпроса,на които трябва да получим отговор – колко месечен наем плаща зъболекар на кабинет. Прост,смислен въпрос,защото,като му платиш на ръка,не ти дава нищо.Второ,откъде идва интереса на Корнелия към точно тази сграда,че да задейства ибрикчиите си.Това знам,но по нататък.

    1. Ако включиш в играта, че се задават избори за кмет ще си отговориш на последния въпрос. Важно е не кой яде баницата, а при кого отива комисионното от изядената баница. Само не знам кой и защо включи и Божи хора в тази идиотщина. Те това вече си е срамота! Ама дето рекли хората: “Ей, то ако се бориш със свиня, ша са укаляш, ама на свинята за разлика от на теб ша и ареса.”

  2. Финансовият отдел на Община -Ловеч, не знам кой определя наема на кв.м. в тази сграда, би трябвало да се гръмне!!! Ако имаш апартамент и го даваш под наем, кой ще плати разходите по ползване на жилището- собственика или наемателя? При разходи за 2014 г 19 782 лв плюс средно за 10 г. 2 230 лв.такса битови отпадъци и средно 600 лв.. Сборът приблизително 22 600 лв.. Това число го разделете на 46 помещения на 12 месеца. Средният наем от 40,94 лв.на месец на помещение. Просто не виждам как тази сграда е на загуба? Някой ако разбира да ми обясни схемата…!!!

  3. Г-н кМЕТЕ, знам че четете всички коментари и се интересувате от това, което правите за град Ловеч да потъва. Вие, г-н кМЕТЕ не сте достоен за тази си длъжност, Вие г-н кМЕТЕ сте срам за китното ни градче. Също така Ви е ясно, че скоро ще затворите вратата от външната и страна, но на мен лично не ми го побира акъла, как живеете смирено и гледате хората в очите, г-н кМЕТЕ.

  4. „ За периода 2004 г.-2014 г. Община Ловеч не е предоставяла обяви за свободни помещения,находящи се в сградата на „Бивша стоматологична поликлиника”, тъй като такива помещения,подходящи за отдаване под наем няма. Община Ловеч е предоставяла обявления по реда на чл.69,ал.1 от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество в община Ловеч в случаите, когато е предприемала действия за отдаване под наем на кабинети по изтекли договори за наем по искане на наемателите.”

    Да ама Не!

    „В Приложение №1 на Решение № 573/30.01.2014 г. на Общински съвет Ловеч, Относно: Приемане на Програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост в Община Ловеч през 2014 година четем:
    Помещения за офиси:
    3.*Помещение-стоматологична поликлиника. Бул. България, гр.Ловеч, площ – 29.44 м2 АОС 51493
    4.*Помещение-стоматологична поликлиника. Бул. България, гр.Ловеч, площ – 56.66 м2 АОС 51493
    *За имотите ще се насрочат процедури за отдаването им под наем през 2014 г.”

    Информацията, с която ни информира кмета е меко казано НЕистина – справка Решение № 573/30.01.2014 г. на Общински съвет Ловеч. Всеки сам може да прочете въпросното решение и да си състави мнение, кое е истина и кое не …

Comments are closed.