Опит за гражданска активност бе демонстриран в началото на днешното заседание на Общинския съвет (23. 05. 2017 г.), след като група от шестима граждани се записа  да се изкаже по всичките 27 точки от дневния ред, се казва в съобщение на Община Ловеч, изпратено до медиите.. Председателят на ОбС Петър Цолов предложи това да се гласува още в началото на сесия.

Оказа се, че от шестимата граждани само трима присъстват в залата. От тях двама пък се отказаха от всякакви изказвания. На практика остана само гражданинът Пламен Якимов, който ще се изказва по точки 18 и 19.

Останалите двама граждани обаче направиха декларация за състоянието на Общинския съвет и неговите съветници („оплетени в синьо и червено“). Имаше и опит за обида на съветниците, тъй като връчиха на водещите сесията книгата „Ръководство по говедовъдство“.  Явно присъстващите граждани търсят вид скандал, а не участие в разискванията, за които явно не се чувстват подготвени, коментираха наблюдатели на странната акция.

1 коментар

  1. Хехеейй, съдейки по гласуванията, можем да заключим, че голяма част от съветниците също не бяха подготвени да се включат в разискванията, а машинално натискаха бутона за 350лв.

Comments are closed.