Община Ловеч обявява, че на 15 септември 2018 г. /събота/ ще се проведе доброволческа акция под надслов „Да изчистим България заедно”. Изборът на датата е продиктуван от желанието да се включим в кампанията в Световния ден на почистването, заедно с милиони доброволци от 150 страни.

Община Ловеч кани всички фирми, организации, администрации, училища, жители и гости на града и общината да се включат на 15 септември 2018 г. в почистването на прилежащите територии към индивидуалните дворове, зелените площи в междублоковите пространства, детските площадки и местата за отдих. За проблемни участъци ще бъдат осигурени големи контейнери с обем 4 куб.м.

Официално начало на кампанията 15.09.2018 г. (събота)  в 9,00 часа.

Служителите на общинската администрация активно ще се включат в почистването на следните места в гр. Ловеч и кварталите:

  1. ЖК „Младост“, вкл. /сборен пункт пред ППМГ/;
  2. ЖК „Червен бряг“ /сборен пункт пред СУ „Тодор Кирков“/;
  3.   ЖК „Здравец“ /сборен пункт пред ПГМЕТ/;
  4. Кв. „Вароша“ и Кв. „Дръстене“ /сборен пункт пред ДГ „Мария Сиркова“/;
  5. Кв. „Дикисана“ и Кв. „Колю Фичето“ /сборен пункт в градинката над гарата/
  6. Кв. „Гозница“ /сборен пункт на центъра/;
  7. Кв. „Продимчец“ и входните участъци към квартала /сборен пункт на центъра/;
  8.   Пътя от автогара Ловеч до кв. „Гозница“ /сборен пункт пред „Мелта“/;
  9.   Детелината на изхода на гр. Ловеч към гр. Угърчин /сборен пункт пред МБАЛ/;
  10. Изход от гр. Ловеч към гр. Севлиево /сборен пункт кръгово „Салито“/;
  11. Парк „Стратеш“ /сборен пункт пред Младежки дом/.

В населените места на общината площите за почистване ще бъдат определени от кметовете и кметските наместници за съответното населено място.

Искрено се надяваме и тази година гражданите да проявят своята активна позиция, като се включат в кампанията. Те могат да се самоорганизират и да се включат в почистването на района около своето местоживеене или друг проблемен участък.

Община Ловеч осигурява за всички доброволци чували и ръкавици, които ще бъдат раздавани от Общинска администрация-Ловеч, ул. „Търговска“ № 22, при дежурни на пропуски, а също и в самия ден на кампанията на сборните пунктове.

Желателно е доброволците да посочат предварително местата за почистване на същия адрес в общинската администрация. Събраните чували с отпадъци да се поставят до обществените съдове за смет в града, след което ще бъдат извозени по график до Регионално депо Ловеч.

Телефон за връзка относно провеждането на кампанията на територията на Община Ловеч – 068/688 205 – инж. Георги Нинов – гл. експерт „Околна среда“.

1 коментар

  1. Внимавайте сред толкоз много смет да не изчистите самодоволен кмет!

Comments are closed.