Неучебен ден да е 4 февруари (понеделник) за училищата на територията на община Ловеч, това става ясно от заповед на кмета Корнелия Маринова, издадена на 31 януари. Целта е намаляване на заболеваемостта и опазване здравето на учениците. След възстановяване на учебния процес и при необходимост, тематичното разпределение на учебното съдържание да бъде преструктурирано за учебната 2018/2019 година при условия и ред, съгласно изискванията на нормативната уредба.

Контрол по изпълнението на заповедта се възлага на Венцислав Христов, заместник-кмет на Община Ловеч. Копие от заповедта се връчва на Началника на РУО – Ловеч за сведение и на директорите на училищата на територията на Община Ловеч за сведение и изпълнение.

Заповедта е на основание чл. 44, ал. 1, т. 8 и ал. 2 от ЗМСМА, във връзка с чл. 105, ал. 3 от ЗПУО и уведомително писмо от Община Ловеч до Началника на Регионално управление на образованието – Ловеч, с вх. № РД-04-156/30.01.2019 г. в РУО – Ловеч.

Тъй като на 5 февруари е междусрочната ваканция, учениците ще имат на практика два неучебни дни.

8 коментара

  1. Тва ваканция ли му викат? Аз когато бях ученик, ни пускаха за две седмици. Сега, този един ден, ква работа ще свърши, ще опази учениците от заболяването ли? Не, разбира се, този един ден по скоро изглежда като бонус почивка… Да не би децата да са уморени от занятията, че им дават този ден?

  2. заповед на кмета Корнелия Маринова, издадена на 31 януари. Целта е намаляване на заболеваемостта и опазване здравето на учениците.

    За 1 ден се предотвратява чума/грип/ебола/пневмония и всички други болести да знаете! Болничния е ЕДИН ден

    САМО ЕДИН ДЕН !

  3. В Троян 1ви и 4ти са неучебни,но дъщеря ми учи в Ловеч.

  4. Вземете пример по всичко от Троянската кметица. Можеше и 1 02 да им дадете за почивка.

    1. Невенка Иванова втори е събота, дъщеря ми учи в Троян и ги пускат от първи

    2. Не са на училище на 1 ви и 4 ти февруари а 5 ти няма да са защото им свършва първия срок. За това ще са на 6 ти

Comments are closed.