Община Ловеч обяви правила за разработване и финансиране на събития и дейности от Културния си календар. Правилата определят условията, редът и критериите за включване и финансиране на събития и дейности на конкурсен принцип.

За финансиране може да кандидатстват културни институти, регистрирани по Закона за закрила и развитие на културата, читалища, регистрирани в Регистъра на народните читалища и читалищни сдружения съгласно Закона за народните читалища и учебни заведения от община Ловеч.

За финансиране на събитията и дейностите по Правилата кандидатите подават до кмета заявление, формуляр за кандидатстване, описание на проекта и подробен бюджет. Проектните предложения за следващата календарна година ще се приемат до 31 октомври на текущата. Те се оценяват от комисия, назначена от кмета, в която влизат представители на общинската администрация, на постоянната комисия, отговаряща за култура в общинския съвет, а при необходимост се привличат като консултанти творци и представители на културните институти, читалища и училища. Комисията класира проектите и определя кои от тях да бъдат включени и финансирани от Културния календар.

Правилата определят целите, принципите и приоритетите на Културния календар на община Ловеч. Главните приоритети са популяризиране на културното наследство, насърчаване и стимулиране създаването на привлекателни културни продукти, подкрепа за развитие на изкуствата и на любителското творчество.

Календарът на културните събития на община Ловеч реализира и подкрепя събития с местна значимост, с национално и международно значение, както и културни прояви, посветени на важни годишнини, национални, официални и традиционни празници, юбилеи на културни институти, художествени състави и личности.

 

Правилата и формуляри за кандидатстване  могат да се изтеглят от сайта на общината www.lovech.bg.

 

 

 

1 коментар

  1. Ама за фестивала Бардфест няма смисъл да се кандидатства понеже вече му се изпълни смъртната присъда. Напомням, че изпълнението и започна баат Минчо.

Comments are closed.