Във връзка с преустановени автобусни линии за София и по повод запитване  на граждани, Община Ловеч заявява, че няма пряко отношение към създадения проблем.  От 7 януари т.г. е преустановено изпълнението на линията София – Ловеч – Врабево, която е от квотата на община Троян. За промяната не беше своевременно подадена информация от Община Троян и това предизвика въпроси сред пътуващите.

Според обществената поръчка превозвачът трябваше да изпълнява четири курса дневно. Автобусът от Врабево потегляше от Ловеч за София в 6.50, 9.30 и 12.00 часа и съответно се връщаше следобед обратно към Ловеч и Врабево.

В момента никой превозвач не изпълнява тази линия до сключването на нова обществена поръчка от Община Троян.  Този факт доведе до неудобство за пътниците, които разчитат на превоз в тези часове.

Община Ловеч отправи молба към кмета на Община Троян за ускоряване на процедурата за възлагане изпълнението на автобусната линия, за да са информирани гражданите за датата на започване на превозите.

Относно твърдение в писмо до Община Ловеч, че курсът в 06.00 часа от  Ловеч за София не се изпълнява, трябва да кажем, че това не отговаря на истината. Автобусната линия София-Ловеч е възложена от Община Ловеч на ЕТ „Грация – Геновева Краева” след проведена процедура по ЗОП. По нея се изпълняват всекидневно по три курса – в 06.00 ч., 08.30 ч. и в 13.00 ч. от Ловеч до столицата.

Другият превозвач в това направление е „Витоша Експрес“, чийто автобус тръгва от София в 9.00 часа, а от Ловеч обратно в 16.00 часа.

13 коментара

  1. Автобусите са под всякаква критика! Печалбарство!

  2. Като изключим грубата и вечно сърдита касиерка на гишето в София, всичко друго си беше много добре за разлика от сега. Иначе е ясно – виновни няма.

  3. Тя никога Община Ловеч няма пряко отношение,а нали общински “специалисти” по транспорта одобриха документите и сключиха договори с тях след като основния критерий в процедурата по ЗОП беше цената на билетчето,а как ще се извозват тези пътници с 18-19 местни автобуси не е вече тяхна грижа.

  4. Абе, Община ли сте, Ловеч ли сте, вие към какво точно имате пряко отношение? Тези автобуси с жители на Врабево ли са се пълнили или с жители на Ловеч? Преди като си ги обслужваше Грация от Врабево ли тръгваха? Вие колко от тези ловчалии върнахте от София в Ловеч? А елементарната сметка направихте ли, че няма как хората, които си извозвал с 4 автобуса с по 50 места, сега да ги извозиш с 1 с 50 и 1 с 20? Вместо да се извините публично и да вземете мерки, вие си карате в стил “Не ме занимавай с глупости бе…”. Само Бойче като дойде сте по-ниски от тревата и се подмокряте, а в останалото време много ви знае балалайката.

    1. Ти откъде знаеш от къде са тръгвали?Да не си диспечер? Знаеш и по колко хора са се возили!!!

  5. Тя въобще общината към какво има отношение в този град.

    1. Към обществените поръчки. А някои представители на ръководството и към алкохола 🙂

    2. По-голяма простотия в тая ловешка беднотия не съм виждал. След като прогониха половината град, сега няма и опция да се пътува и връща от Сф. А между другото подвеждащо е, че има линия на 8,30 , 15,30ч. ако има места се качваш, ако не си увиснал. Това да не е градски транспорт да чакаш следващия.

    3. Защо да няма опция???От Ловеч за София са 4 автобуса. Троян са само 2 (два)на 14 лв. те какво да кажат!!! Кое е подвеждащощо че има линия на 8,30 и 15,30,като няма място къде да седнеш как да се качиш!Хващаш на 17.00 и се прибираш.

    4. Daniel Dimitrov бети се продават предварително за да не увисниш,да ги пуснат като маршрутки през полвин час

Comments are closed.