Община Ловеч няма договорни отношения с БНТ и поради тази причина не може да се говори за никакви финансови параметри, стана ясно в началото на днешната общинска сесия на Общинския съвет – Ловеч. Въпросът бе повдигнат след питане на общинския съветник Валентина Янкова, която е възмутена защо честванията на 140 години от Освобождението на Ловеч от турско робство не е отразено в нито една национална медия.

Питането е на основание чл.105, ал.1, във връзка с чл.104 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Ловеч, неговите комисии и взаимодействието с общинската администрация на Община Ловеч.

Липсата на договор за медийно партньорство с БНТ очевидно е слабост на общината, каза на заседанието Валентина Янкова, която даде висока оценка на организацията и провеждането на честването на 22 август т. г.

Кметът Корнелия Маринова благодари за оценката и припомни, че празникът на Община Ловеч е отразяван от редица телевизии с национално покритие.

От повдигнатия въпрос обаче става ясно, че под „национални медии“ се има предвид само телевизии. В интерес на истината събитието бе отразено от БНР и БТА, които също са национални медии, уточняват специално от пресцентъра.

2 коментара

  1. Тая проста ли е или просто е от партията на Болен Сидеров който един път даже направи спорт на БТВ що не са го показали понеже защото …. Ми избирайте си ги такива за общински съветници па искайте нещата да се коригират към оправяне.

    1. Владко, те са там, не само да вдигат ръка, а от време на време и да задават въпроси.

Comments are closed.