cvetnicapokana1002141ОБЩИНА  ЛОВЕЧ
ПРОЛЕТЕН ПРАЗНИК „ЦВЕТНИЦА”
11, 12 и 13 април 2014 г.

        Каним за участие в изложението на художествените занаяти майстори занаятчии, иконописци и майстори на църковна утвар. В рамките на празника се организира продажба на цветя. Отредени са места за търговия със захарни изделия и за изграждане на шатри и маси за консумация /скара, бира/.

ОБЩИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:

       1. Шатрите, които се разполагат на площад „Т. Кирков”, имат следните размери: за занаятчии и за продажба на цветя – 3 Х 3 метра, за търговия със  захарни изделия – 2 Х 2 метра.
       2. Настаняването на площад „Тодор Кирков“ се извършва на 11.04.2014 г. /петък/ от 08:00 ч. до 14:00 ч. След този час не се допуска наличието на превозни средства на площада.
       3. В шатрата на всеки занаятчия на видно място се поставя занаятчийското свидетелство.
       4. В изложението може да участват и търговци, които предлагат за продажба произведения на художествените занаяти.
       5. Всеки ползвател на площадно място се съобразява с отреденото му пространство. Стоката, маси, стелажи и други предмети, свързани с дейността, се разполагат в рамките на определените площи.
       6. Прибирането на шатрите и напускането на площада се извършва на  13.04.2014 г. /неделя/ след 19:30 ч.
       7. Собствениците на шатри и маси за консумация /скара, бира/ организират дейността си в рамките на определената площ. По време на концертните програми и след 23.00 ч. не се допуска озвучаването с музика.
       8. Всеки ползвател на площадно пространство в изложението задължително почиства отпадъците и ги изхвърля в най-близкия контейнер.

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ, ТАКСИ И СРОКОВЕ ЗА УЧАСТИЕ:

         За участие в изложението на Пролетния празник Цветница в гр. Ловеч са необходими следните документи:
– Заявление за издаване на разрешително за поставяне на преместваеми обекти /павилиони маси и др./ по чл. 56 от ЗУТ;
– Майсторите занаятчии представят ксерокопие на майсторско свидетелство или диплома за завършено образование.

         За участие в изложението на Пролетния празник Цветница в гр. Ловеч се заплащат следните такси:
– Майсторите занаятчии заплащат такса за издаване на Разрешително по чл. 56 от ЗУТ в размер на 30.00 лв. и такса по чл. 25 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч по 3.00 лв. на квадратен метър на ден.

 

– Майсторите занаятчии, които участват с демонстрации на художествените занаяти и приложни изкуства, заплащат такса за издаване на Разрешително по чл. 56 т ЗУТ в размер на 30.00 лв. и такса по чл. 26 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч по 1.50 лв. на квадратен метър на ден.
         
– За участие в изложението с шатри за продажба на цветя, маси за търговия със захарни изделия и с шатри и маси за консумация /скара,бира/ се заплаща такса за издаване на Разрешително по чл. 56 от ЗУТ в размер на 30.00 лв. и такса по чл. 25 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч по 3.00 лв. на квадратен метър на ден.

 

          Попълнените документи се представят в стая № 101 в сградата на Община Ловеч. Таксите се заплащат в касата на ЦУИГ в срок от 10.02.2014 г. до 04.04.2014 г.
 
          Бланка на Заявление за Разрешително по чл. 56 от ЗУТ може да изтеглите тук