bibl1105123Община Ловеч и Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ ще представят изданието на Алманах за детско творчество „Пъстра дъга“ – 2015 г. на 26.01.2016 г. от 17.30 ч. в изложбена зала „Вароша“ на Художествена галерия – Ловеч.

На представянето са поканени да присъстват децата и учениците, включени в него, техните преподаватели, директорите на детските градини, училищата и ОДК, и секретарите на народните читалища. В тържествена обстановка те ще получат екземпляри от изданието.

Община Ловеч и РБ „Проф. Беню Цонев“ за трета поредна година събират всички талантливи ученици и техните преподаватели от община Ловеч, които са спечелили награди в национални и международни конкурси и състезания през 2015 г. Целта е да се популяризират успехите на младите таланти и техните учители в дадена област през 2015 г., както и да се мотивират младите хора да развиват своите таланти.

В алманаха „Пъстра дъга” са включени деца и ученици, спечелили престижни награди през 2015 г. от международни и национални конкурси и състезания в областите изобразително изкуство, литература, музика, танцово изкуство, наука.

В определения срок до 18 ноември бяха получиха заявките за участие на 92 деца и ученици от 5 училища, 2 детски градини, ОДК и 2 народни читалища.

Инициативата за издаването на Алманаха е на Постоянната комисия по Образование, наука, култура, младежта и децата към Общински съвет – Ловеч. Той е включен в ежегодния Календар на културните събития на Община Ловеч.