pismoplamen1709131Павлин Иванов

Днес, на редакционният имейл получих странно писмо от Дирекция „Проекти и програми“ на Община Ловеч, подписано от и.д. кмет, зам. кмета Пламен Петков.

Писмото е по повод моя публикация от 11 септември, която беше по повод изразено изключително сериозно недоволство от страна на родители и отправени въпроси към „Ловеч днес“ във връзка със започващи ремонти на част от ловешките училища по време на учебната година.

В писмото, както може да видите, уважаваният зам. кмет Пламен Петков иска да му предоставя кореспонденцията с тези родители с цел да запознае тези родители с организацията на строителните работи във всяко едно конкретно учебно заведение.

 

Уважаеми г-н Петков,

Както сам знаете, и ако сте прочели публикацията, в нея има два цитата на родители. Това са част от питанията, които имам от граждани по темата.

Адмирирам изцяло Вашето желание да осъществите среща с родителите от ловешките училища и ще Ви окажа пълно медийно съдействие относно информирането на обществеността за това кога, къде, кой и за какво иска да се срещне с нея, за да направи необходимите, макар и позакъснели разяснения.

Впрочем, това съм правил винаги – да информирам навреме за събития, организирани от Община Ловеч или друга институция в община Ловеч.

 

Уважаеми г-н Петков, това, което ме притеснява в писмото Ви е искането да Ви предоставя, ако съм разбрал правилно, имена, адреси, телефони на родителите, за да си организирате среща с тях. Сам знаете, че това не е възможно да стане по ред причини.

Една от тях е насаденият страх от публичност при изказване на мненията. Такава е ситуацията в нашият град Ловеч, както безсъмнено знаете. Една огромна част от гражданите, разумно избягват публичност и не желаят да излизат с имената си, когато поставят проблеми.

Вярвам, знаете защо. Ако не сте наясно, ще отделя специално внимание на темата и ще ви разкажа.

Друг интересен въпрос е защо гражданите се обръщат към медиите, а не към градските власти?

Темата с прозрачността и начините на комуникация с жителите на община Ловеч е коментирана неведнъж.

Трети интересен въпрос е защо жителите на община Ловеч не участват в тъй наречените „Обществени обсъждания“?

Всичко това е свързано и съм уверен, че като управник с опит, може да си отговорите на тези въпроси и да направите логическото съждение в техен отговор.

За да не Ви губя времето, единствено ще спомена, че ако сте имали желание да се срещнете с родители от училищата, в които ще се извършват ремонтни дейности, сте имали достатъчно време, свободата и естествено експертите, които могат да обяснят какво и кога ще се случи.

Защо не сте го направили, при условие, че вероятно и Вас са ви питали относно започването на ремонтите, предполагам може да отговорите, но аз лично, нямам информация и обяснение.

 

Убеден съм, че всеки един директор на училище ще Ви окаже безрезервната си подкрепа при осъществяването на подобно среща, тъй като тя би била много полезна за всички заинтересувани страни.

И както се изразява един виден български политик, в отговор на Вашето писмо съм длъжен да заявя, че “Аз не съм вашия адресат, който носи максимума компетентност да ви удовлетвори с отговора на този въпрос”, а именно по темата относно осъществяването на среща с родителите.

3 коментара

  1. Author

    Уважаема Айрис,
    Моля НЕЗАБАВНО да ми предоставите:
    1. Вашите лични данни: Име, фамилия, адрес, ЕГН, тегло, цвят на очите,..
    2. Разрешение да предоставя вашите лични данни на зам. кмета на община Ловеч Пламен Петков, при евентуално негово желание за среща с вас.

    Тъй като обещах да му съдействам в името на разбирателството и на решаването на проблемите, надявам се, ще бъдете снизходителна към безумната ми молба, но се опитвам да си върша работата добре.

    Благодаря ви за разбирането

    Павлин Иванов
    “Ловеч днес”

    P.S.
    В коментарът си пишете за някакви кучета в Ловеч!?!? Тъй като според местните власти, проблем, който да не може да бъде разрешен с приемането на някаква програма не съществува, смятам, че сте се объркали жестоко и вероятно имате предвид друго населено място! Нали?

  2. debelaka – към политиците ще добавя и чалгерии и други от натрапените или набедени за “БГ звезди”

    И тъй като служителите на Община Ловеч се вълнуват само от подаващите сигнали към медиите родители, ще се възползвам от ситуацията и подавам сигнал/ по-скоро молба за реакция от страна на отговорните /.
    Във връзка с приближаващия се зимен сезон, нарастналата популация на безстопанствени кучета, които прекалено рано /от 2седмици/ започнаха с прегрупиране и миграции на глутници от 6 до 15 песа всяка и изразявайки загриженост за здравето и живота на хора и животни на територията на общината:

    – Стопани – моля дръжте любимците си на каишка и с намордник по време на разходки. Почиствайте след кучетата си, така както бихте го направили вкъщи. Всеки един от нас може да има “късмета” да настъпи неотстранените следи.

    – Родители – огледайте внимателно откъде минава детето ви и забелязва ли се група от кучета по пътя му към дома. Да не забравяме, че зимният сезон означава по-трудно намиране на храна – гладът е лош съветник и само аромата от приготвената закуска в раницата е в състояние да предизвика интереса на кучетата. Научете децата да имат респект към всяко едно куче на улицата.

    – Отговорните – моля вземете мерки, за да не се налага изземване на функциите от патили/четохме го наскоро/. Ако още един път някой от вашите любимци /безстопанствените животни са собственост и отговорност на кмета и общината/ оголи зъбите си срещу сина ми или друго дете, отказвам и НЯМА да нося отговорност за своите действия породени от вашите бездействия!

  3. “Друг интересен въпрос е защо гражданите се обръщат към медиите, а не към градските власти?”
    Мда, и на мен ми е интересно защо…
    Четейки вчерашните публикации останах с впечатлението, че началото на учебната година е посветено на преебъците-политици, а не на децата ни. /Да не вземе сега някой да ме поучава, че така не се говори/. Повръща ми се от сладникавите дописки в стил “Работническо дело”. Май ако не се бяха включили тези почти непознати за децата муцуни, то не би започнал поредният жргонизиран точно от тях, политиците, процес на преднамерено затъпяване‚ орязване на криле и натикване в безобразни калъпи?

Comments are closed.