Община Ловеч инициира допитване до гражданите на Ловеч относно предстоящото благоустрояване на Бившата казарма в центъра на града. Гражданите могат да изпращат своите идеи и предложения за това какви атракции, услуги, алеи, зелени площи, спортни площадки и други увеселителни и места за отдих трябва да има в това пространството.

Трябва да се има предвид, че мястото е предоставено от държавата за стопанисване на Община Ловеч с предназначение за обществен парк.

Мненията могат да се изпращат на e-mail: info@lovech.bg или да се депозират писмено в информационния център на Община Ловеч, първи етаж.

18 коментара

  1. Аз викам да си стане пак казрма, иначе прогресивно ще нараства броя на джендърите.

  2. По спомени има проект , в който има почти всичко, което изброявате! Дори ако не ме лъже паметта в двора отзад между гаражите имаше разчертани места за басейн! Някакво момче работещо в Германия беше направило такъв проект , не знам къде потъна! Желанието и капацитета на тази общинска управа клони към 0 ! Ако имаха желание отдавна да са свършили нещо смислено, но уви! Тъй като умряла икономика , трудно се съживява , трябва да се мисли или за чужди инвестиции или за съфинансиране по европрограми! Парк Стратеш е златна кокошка с готов проект! Другото уникално нещо, с което разполага града ни е ветеринарния техникум, който с малко усилия може да стане колеж , който да бълва ветеринарни кадри , каквито са безкрайно необходими за цялата страна ! Трябва само едно общежитие и повече желание материална база има , традиции също! Няма кой да мисли само!

  3. След като се допитвате до жителите на град Ловеч , бихте ли създали една комисия от граждани , която да следи разходите по благоустрояването на бившата казарма ???

  4. Нещо, което да пораздвижи заспалата икономика в града

  5. Може ли езерце с водни колела, щото туй на Стратеш явно няма да доживея да го видя изчистено и напълнено.

  6. Миналата година няколко пъти се разхождах из Ловеч, бях и на фестивала, който се проведе точно на това място.

    Доста приятно е там, спокойно и безопасно, а съвсем в центъра. Би било чудесно да се обособи като парк предимно за деца. По-разчупен, с различни кътове, модерни люлки и пързалки, където родителите спокойно да ходят с децата си и да ги пускат да играят.

    Може да има и постоянна малка сцена, където често да се провеждат събития. Нещо като лятно кино.

    1. Баш бунар детски кът, тук детски кът, както няма млади и училищата обезлюдяват незнам…..освен за циганета да напълним всичко с детски кътове в Ловеч.

    2. Парк в околностите на голям жилищен квартал не е добре понеже вечерно време ще се събират всякакви отрепки и ще вдигат шум. Съгласен съм за подобно нещо само ако се затваря вечер след 22 часа и да има охрана, но да се пуска свободно ще стане свърталище на наркомани и пияници по нощите и полицията ще трябва да кисне постоянно там. Отделно, че там не е място за концерти и да надуват главите на хората с дни по цял ден. Навсякъде около бившата казарма има блокове, където живеят хора и хич не е приятно от 10-11 сутринта до 23 часа да се чува силна музика и така да не може човек да си почине. Концерти се правят на стадиони или на площади, където има по малко хора, на които да пречат със силната си музика по цял ден.

    3. Като казвам да се направи парк имам предвид изпипан във всяко отношение, не само като изглед.

    4. Малко трудно би се получило у нас подобна изпипана работа. 🙂

Comments are closed.