peshehodnapateka306154Община Ловеч започна изграждането на изпъкнали изкуствени напречни неравности и повдигнати пешеходни пътеки в града. Местоположението на две от тях е определено в генералния план за организация на движението в Ловеч – на ул. „Търговска“ в района на ОУ „Христо Никифоров“ и на ул. „Цачо Шишков“ в района на ОУ „Васил Левски. На тези две места ще се монтират повдигнати пешеходни пътеки. Трета повдигната пешеходна пътека ще бъде изградена пред Природо-математическата гимназия на ул. „Акад. Иван Урумов“. Изпъкнала изкуствена напречна неравност ще бъде поставена на ул. „Велики Преслав“ – преди входа на Гимназията за чужди езици.

     Последните две места са определени от собственика на пътя – община Ловеч, съгласно Наредбата за условията за изграждане или монтиране върху платното за движение на изкуствени неравности и на други средства за ограничаване на скоростта.

     Изкуствените неравности се поставят за ограничаване на скоростта на моторните превозни средства, намаляване на потенциалните пътни конфликти и повишаване безопасността за всички участници в движението.

     Проектът е съгласуван със сектор „Пътна полиция“ при областната дирекция на МВР – Ловеч.

11 коментара

  1. В нормалните страни има глоби – солидни и събираеми и платна гладки като огледало. В България правим изкуствени неравности….

  2. Да го санкционират/накажат че не ги е сложил по-рано, а чак сега. Има още много да се прави за обезопасяване на движението и хората. Дали се сеща какво?

  3. След като тихомълком премахнаха старите легнали полицаи, сега с подобаващия шум слагат други. Къса памет – памет къса

  4. Овциии общински,сложете на пешеходната пред блок 304 че като някой келеш сгази някое дете от Димитър Димов бързо тогава ще се сетите

  5. Да вземе да сложи на ул. Княз Имеретински, защото от светофарите на Била спират чаааак на светофарите на Лидл (евентуално, ако въобще спрат)

Comments are closed.