Забележим напредък в изпълнението на строителните работи в града бе констатиран при поредната обиколка, направена  на 25 юни от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Ремонтът на централната градска част се движи в рамките на одобрените календарни графици. През следващите дни ще бъде готова настилката по пешеходната зона от ул. „Александър Стамболийски“ до ресторант „Централ“ (бивш„Рязан“) и площада пред ОББ.

Почти готови са ДГ „Радост“ и дворът на училище „Васил Левски“, а ДГ “Зора”  отдавна е завършена.

От ремонта на Националната гимназия по ветеринарна медицина “Проф. д-р Димитър Димов” остава да се прави само една фасада. Строителните дейности в детската градина в кв. „Гозница“ също са напреднали. Помещенията в момента се почистват, остава да се оформи дворното пространство пред красивата сграда.

В най-ранен етап  на строителство (изкопни дейности) поради късното започване е изграждането на спортната зала и рехабилитацията на двора на ОУ „Проф. Димитър Димов“ в кв. „Младост“. По договор приключването на строителните работи трябва да стане в срок от 7 месеца.

Пред завършване е училищният двор на СУ „Свети Климент Охридски“ в центъра на града, като цветните настилки на спортните площадки привличат погледа отдалече.

По време на обхода кметът Маринова  разговаря с отговорниците на обекти и част от работниците, с които вече се познава лично.  Майсторите са от различни части на страната  – има от Разград,  Кнежа, Долни Дъбник, както и две младежки групи от Стара Загора.  Граждани пък изразиха задоволството си, че готовите площи изглеждат много добре и след завършването на проекта през октомври градът  ще е много по-хубав.

11 коментара

  1. …..а ДГ „Зора“ отдавна е завършена….. с разкопан двор и без ограда…..и децата вече се завърнаха там….

  2. С тия затворници от снимката, няма как да не е забележим.

  3. А след това се питам?Ще има ли Хора,който ще ходят….по новите плочки???

  4. Ако не трябваше да развалят и пренареждат няколко пъти новите плочки пред к-с Космос, щеше да е “още по-забележим”

    1. Прилича на един друг проект, дето вашите изАкаха в квартал Червен бряг

  5. Нека се отчита дейност и преизпълнение на плана…

  6. Една усилена работа кипи, а пък и качествена!!! Страшен напредък, докато свършат ще трябва да се връщат отначало да ремонтират ремонта!!!

Comments are closed.