При проверки на 04.05.2018г. и 17.06.2018 г. на преместваеми обекти, общинската администрация в Ловеч констатира масово неправомерно поставяне на вендинг автомати. Те са разположени на територията на община Ловеч без необходимите документи, изискващи се за това съгласно чл. 56 от ЗУТ и разпоредбите на Наредбата на Общински съвет – Ловеч за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти и елементи на градското обзавеждане. Това съобщи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на пресконференция на 27 юли 2018 г.

Поради липсата на каквато и да било обозначителна информация на машините за собственик и МОЛ, Община Ловеч предприема следните мерки. Тя уведомява заинтересованите лица със съобщение на сайта на общината, както и с писма до установените собственици. Припомня, че всякакви преместваеми съоръжения за хранителни и питейни продукти, разположени без разрешението на компетентната администрация, след изтичане на 7-дневен срок ще се третират като безстопанствени. В рамките на този срок могат да бъдат подавани заявления за узаконяване.

След обявения срок общината ще предприеме действия по премахването на автоматите, независимо на какъв терен и по какъв начин са закрепени, без за това да бъдат канени неизвестните им собственици.

За целта ще се издават персонални заповеди.

Общината подчертава, че поставянето извън установения ред на тези съоръжения се приема като потенциална опасност за здравето на гражданите.

Извършени са проверки и за поставянето на маси за консумация пред заведенията за хранене, където също е констатирано неправомерно поставяне. При установяване на повторно нарушение и липса на разрешение, ще бъде отказвано издаването на същото и ще бъдат съставяни актове за административно нарушение.

До момента са изпратени 25 бр. покани за премахване на кафе автомати и 14 бр. покани за премахване на преместваеми маси и столове пред заведения.

1 коментар

  1. Ми не го ми въведе преди две години инж. Радевска?

Comments are closed.