lovechsnqg2901142Община Ловеч въвежда нов ред за паркиране при снеговалеж и докато трае почистването на пет улици в Ловеч. Паркирането по двете страни на уличното платно вече ще става според датите на календара и номерата на жилищата.

Това става ясно от заповед № 46, от 14.01.2016 г., на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. Причината е необходимостта от осигуряване на безпрепятствено движение на снегопочистващата техника, както и качествено почистване на уличните платна от падналия сняг.

При снежна обстановка спирането и паркирането на МПС вече ще става при следния ред.

На четни дати – от страната на четните номера на улицата, а при нечетни дати – от страната на нечетните номера на улицата.

Графикът се отнася само за определени улици – бул. „България“, ул. „Съйко Съев“, ул. „Търговска“, ул. „Цачо Шишков“ и ул. „Цар Освободител“.

Началникът на РУП – Ловеч се задължава да осигури необходимия личен състав за оказване на съдействие за изпълнение на заповедта. Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на инж. Ивелина Радевска, зам.-кмет на Община Ловеч.

 

7 коментара

  1. Ето това е “образцово” паркиране. Дано малко да се раздвижат “органите”. Това безобразие е всеки божи ден и нощ, няма събота и неделя…

  2. Не пречете, бе! Не пречете на снегоизбутването в града! Разкарайте си таратайките, че пречат на кметовете да се развихрят. И вие се разкарайте заедно с тях. С таратайките, не с кметовете.

    П.П.: Кмете, петък четен или нечетен ден е? Свободно, не се стягай да отговаряш, няма още сняг.

  3. Направо забранете движението на автомобилите когато вали сняг и ги изкарайте извън града и тогава ще се справите с почистването.Все едно в града има хиляди автомобили! Малко се престаравате с тези заповеди всеки ден! И интересно как ще се информират гражданите за тях?

  4. Когато се изисква качествена услуга от местната власт, трябва и ние като граждани, максимално да улесним изпълнението на тази задача. Поздравления за заповедта на г-жа Маринова

Comments are closed.