russe1605161Община Ловеч взе участие в дванадесетото издание на туристическото изложение „Уикенд туризъм“ – Русе и деветото издание на фестивала на туристическите анимации, които се проведоха в края на миналата седмица. Екипът  представи  на експозиционен щанд туристичестите обекти и природни забележителности, участва с презентация и шатра с представител на занаятчиите от Покрития мост. В рамките на три дена през двата щанда  минаха над 420 посетители.

Събитието бе открито официално от кмета на Община Русе Пламен Стоилов, като се провежда при голям интерес в Доходното здание и централния площад. Форумите се организират от Община Русе със съдействието на Министерството на туризма и общинска фондация „Русе-град на свободния дух“.

Общият брой на всички организации-изложители, занаятчии и демонстрации е 131, в това число и представители от Унгария и Румъния. Русенци и гостите на града имаха възможност да видят 70 щанда и 35 занаята. Фестивалната програма включва дейности във връзка с организиране на изложбени пространства и сцени на открито, презентиране на продукти на художествени занаяти и изкуства, представяне на туристически анимации, демонстрации и туристически атракции в градска среда. С цел разширяване обхвата на изложението и фестивала е организирано представяне на нов туристически продукт „Винен туризъм“ и кухня в партньорство с местни винопроизводители. Организирани са кулинарни демонстрации за презентиране на туристически продукти, свързани с традиционна кухня от региона, както и традиционна унгарска кухня.

Част от „Уикенд туризъм“ бе и второто издание на парада за ретро автомобили.