gabrovo1909161Две събития с европейско измерение ще се проведат в Габрово в първите дни на октомври. Това са „Лагер за иновации“ – Gabrovo Innovation Camp 2016 и „Граждански диалог“ (Citizens` Dialogue).

Община Габрово отправя покана към  гражданите на Ловеч да станат участници в инициативите, като заедно потърсим нестандартни решения на стандартните съвременни проблеми.

Gabrovo Innovation Camp 2016 си поставя за цел да изяви таланта и въображението на младите хора, които заедно ще търсят иновативни решения на важни за съвременното общество предизвикателства.
Участниците ще работят съвместно от 1 до 3 октомври 2016 г., насочвани от ментори. Отборите ще търсят иновативни решения в четири основни предизвикателства – Фабрики на бъдещето; Градска трансформация; Иновации и образование; Демокрацията на 21 век.

Лагерът ще се провежда на територията на Националната Априловска гимназия и ще завърши с представяне на разработените идеи и награждаване в зала „Възраждане“.

Citizens dialogue е събитие, което дава възможност на гражданите за пряк диалог с европейските политици. В дебата на 3 октомври 2016 г. в Габрово ще вземат участие президентът на Република България Росен Плевнелиев, председателят на Комитета на регионите в ЕС Марку Маркула, заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, евродепутатите Ева Паунова и Андрей Новаков.

Gabrovo Innovation Camp 2016 разполага с профили в социалните мрежи – https://www.facebook.com/GbInnoCamp/?fref=ts, https://twitter.com/gabrovo2016 и набира участници. В лагера могат да се включат всички желаещи на възраст над 17 години, мотивирани да развиват творчески идеи в иновативни социални решения. Идеята за организиране на лагер за иновации в Габрово с подкрепата на Комитета на регионите и Президентството възникна през април тази година на среща между двамата президенти и кмета на Габрово Таня Христова.
Регистрацията за събитието Citizens` Dialogue можете да направите на

http://gabrovo citizensdialogue.eu.

За повече информация  и за двете събития може да се обръщате към Областен информационен център – Габрово на тел. 066 807 222 или oic@gabrovo.bg.