obshtina301111Община Ловеч създава Обществен съвет по култура. Със заповед на кмета за секретар е определен Владимир Винев, старши експерт „Културно-историческо наследство и вероизповедания“, а членове са директорите на културните институти в града и видните ловешки архитекти Петко Еврев и Михаил Петков, както и професорът по строителна механика Банко Банков.

Участието е доброволно и на обществени начала.

Общественият съвет по въпросите на културата е консултативен орган и има за цел да подпомага дейността на общината в областта на културата и изкуствата и да създава условия за широк обществен дебат. Това е записано в Правилата за работата му. Съветът ще формира и изработва становища по важни и актуални въпроси от развитието на културата и културния процес в общината, ще съдейства за координацията на културните дейности, ще участва в разработването на специфични за сектора нормативни документи, ще излъчва експерти за работата на специализираните комисии, които администрацията организира по въпросите на културата.

Общественият съвет се създава на основание Закона за закрила и развитие на културата и Закона за културното наследство. Първото му заседание ще се проведе в началото на септември. Тогава ще бъде избран и неговият председател.

1 коментар

  1. Не мога да стопля какво разбират от изкуства архитекти и строителен механик? Явно дай пак да назначим навалица дето нищо не разбира за да можем да си ги командваме е и да им се даде по някой лев. Леонид Кушев, Данча Русева, …. и как бяха още виждате, че са големи разбирачи. След Лиляна Краева няма нито един вещ в областта на изкуствата. Отделно Леонид Кушев много обича да надига течности.

Comments are closed.