kmet901122Община Ловеч приключи цялостното преасфалтиране на участъци от три улици на обща стойност 83 320 лв. Улиците са „Витоша“ в кв. Гозница (120 метра, 30 150 лв), ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Баховица (280 метра, 33 270 лв) и ул. „Никола Петков“ в Ловеч (180 метра, 19 900 лв). Средствата за основните ремонти са от целева субсидия за капиталови разходи.

Със собствени бюджетни средства в размер на 42 000 лв общината изпълни и ремонт на общинския път Българене – Малиново – Стефаново (9 км) – почистени са банкетите, поставена е маркировка, изрязани са храстите.  3800 лв собствени средства са вложени за обезопасяване на всички кръстовища от общинската пътна мрежа, и тук са почистени банкетите и са изрязани клоните и храстите.

Общата стойност на изразходените средства за ремонтните работи е 129 120 лв.

Тези дни предстои подписване на договори с изпълнители на строително-монтажни дейности за реализация на още шест ремонта. Със средства от целевата субсидия за капиталови разходи ще бъдат финансирани ремонтът на моста за с. Пресяка и основните ремонти на общинската пътна мрежа в участъка от пътя Горан – Владиня (2,6 км) и в участъците от пътища в кв. Продимчец (710 м), с. Малиново (120 м), с. Баховица (460 м), с. Чавдарци (550 м) и с. Слатина (400 м). Основните ремонти включват цялостно преасфалтиране.

Със собствени средства предстои извършване на текущи ремонти на уличната мрежа в града (5500 кв. м) и в селата (5600 кв. м). Пак със собствени средства ще бъдат ремонтирани общински сгради и площи в населените места.

Очаква се ремонтите да приключат до края на ноември.

8 коментара

  1. Дебелака, и дупката обещаха да изрежат и закърпят по-голяма площ и саксийника да напълнят с пръст и да засеят някое цвете и т.н.
    А за пропадналата част от нашата улица няма и помисъл за съжаление… МЪКА, МЪКА!

  2. А квартал МЛАДОСТ? КОГА??? а ЧЕРВЕН БРЯГ? Дупката пред Слави Мес на гарата?? а улица Граф Игнатиев-от Ромпетрол към Младост??? Да не говорим за почистване от храсти и дървета които буквално изяждат пътното платно по пътя Ловеч-Горан, Пресяка-Гостиня…и още много такива…

  3. Уважаема HOPE, оставам с впечатлението, че не приемате коментара ми, но аз коментирам тук темата “Общината приключи ремонти на улици за над 129 хил. лв” . Ако темата беше за ремонти по държавните пътища за които ние плащаме на държавата за ‘винетки’ ., тогава аз щях да направя коментар, който дори и Вие бихте приели.

  4. г-н Заверджиев всички плащаме винетки но така като гледам по какви пътища се движим и какви ремонти правим на ходовата част всяка година май да си купим по една каруца и да караме през нивите.

  5. Дупката си е там, гаранцията си тече, а скалното парче, пробило асфалта, все още не е махнато от чешмата. Поне някой замаза криво-ляво разбитата зидария. SLAV, а какво стана с пропадналата улица пред твоя вход? Помня, че беше се оплакал във форума.

  6. Много уважаема община Ловеч, а какво става с дупката за асфалтиране по алеята Баш бунар…?!

  7. Общината приключи ремонти на улици за над 129 хил. лв., твърде скромничко звучи уважаеми г-н Кмет за да не употребя някоя по точна дума от скромничко.

    Само 129 хил. лв.?

    Нима общината не събира по 650 000 лева само от данък МПС на година, а да не говоря за данък върху недвижимите имоти колко се събира.

    Къде са останалите 500 000 лева за тази година ремонти на улици?

    А къде са преходните остатъци от минали години данък МПС?

    Много добре Ви е известно, че през последните 4-5 години по ЗДОИ съм получил обществена информация за сумите за които говоря и нещо повече в този период на всяко обществено обсъждане по бюджета на общината съм задавал и този въпрос за събираемостта на този данък и за изразходване на средства от него за ремонти на улици в общината.

  8. Даеба и общината-пред училище димитър димов ще се удавиш в дупките

Comments are closed.