daizchistim304131Община Ловеч маркира мръсните зони за националната кампания на 20 април „Да изчистим България за един ден“. Посочени са 8 места, оформили се в момента като нерегламентирани сметища. Те са на изходите на Ловеч по посока с. Горан (до завод „Балкан“; на кв. Гозница по посока с. Радювене (до Стопанския двор); на Ловеч от края на бул. „Велико Търново“ по посока Севлиево и разклона за Регионалното депо за неопасни отпадъци и парка Стратеш; на изхода на Ловеч по посока Троян (отбивката след бензиностанцията); на Ловеч след ж. п. прелеза на ул. „Полк. Ал. Кусев“ под надлеза до бензиностанция „Сиел“; на Ловеч след кръговия възел по посока кв. Продимчец; от центъра на кв. Продимчец в посока кв. Гозница след моста; на изхода на Ловеч по посока с. Пресяка (около старото депо за отпадъци).

Общината е създала необходимата организация на включване в кампанията, коментира кметът Минчо Казанджиев. Уведомен е и операторът на депото да приема отпадъка без такси и отчисления по Закона за управление на отпадъците. Препоръчваме на фирмите да съдействат с техника за машинно почистване на посочените мръсни зони – за изгребване, натоварване и извозване на боклука на депото, каза още кметът.

Служителите от общинската администрация ще почистят на 20 април парковете „Стратеш“ и „Башбунар“. Събраният отпадък ще бъде извозен от общинската фирма „Еко“ ЕАД – Ловеч.

6 коментара

  1. Уважаема г-жо Гешева, за съжаление сте права!

    В този случй важи максимата :“Няма ненаказано добро!“.

    365 дни в годината по-голямата част от местната общност спазва правилата и не е създала нито една „мръсна зона“, а една малка част от нея – цапа като за световно .
    Общинската администрация определено толерира цапащите, защото не предприема никакви реални мерки да да се спре с това цапотене и не наказва нарушителите за безобразното замърсяване.

    И вместо общината да общината да призове: „за 365 дни чистота“, тя нагло обявява: „да изчистим за един ден“ и цинично маркира мръсно зони, който да почистят всички онези, който 365 дни са спазвали правилата.

  2. Тази кампания е вредна за местната общност, защото поощрява безхаберието у недобросъвестните и унижава достойнството на отговорните и принципните хора!! 🙁

  3. Има една замърсена зона в центъра на града пред очите на всички граждани и гости на Ловеч – бреговете на коритото на р.Осъм. Особено от транспортния мост нагоре, покрай крайбрежната улица с частните хотели до новата дига – огромни окличества пластмаса, стъкло и всевъзможни битови отпадъци. Левият бряг, алеята на Баш Бунар, разбирам, че е в плановете на Общината за почистване, а десният?

  4. Можем да поспорим кои са най-мръсните места в града. Хвърлената хартийка мога да изхвърля, натрапените боклуци – не.

  5. “Общината е създала необходимата организация на включване в кампанията, коментира кметът Минчо Казанджиев. Уведомен е и операторът на депото да приема отпадъка без такси и отчисления по Закона за управление на отпадъците.”

    Много интересно, как точно кмета е уведомил оператора на депото:
    – като е издал заповед;
    – написъл уведомително писмо;
    – обадил се по телефона;
    – по електрона поща;
    – по водомера;
    или със димни сигнали ?

Comments are closed.