stratesh505131Община Ловеч подкрепя Гражданската инициатива „Ловеч е в нашите ръце“, информират от общинския пресцентър. На среща вчера при зам.-кмета Младен Младенов е уточнено как точно ще бъдат подпомогнати организаторите  на кампанията, тръгнала от социалната мрежа.

Като първа цел инициативата си поставя почистването на парка „Стратеш“. Призивът е „Нека заедно възстановим парк „Стратеш“, 66-има са потвърдили във Фейсбук присъствие. Сборният пункт е в събота в 10 ч. на Железния мост.

„Нека да възродим нещо, което години наред е било дом за деца и родители и продължава да бъде, но няма същия блясък, какъвто е имал преди. Всеки е добре дошъл, ще се боядисват детски площадки, ще се прекопават градинки, ще се освобождават за игра и отдих всички занемарени площи от този парк, ще се садят цветя и всякакви растения“, пише в страницата на Гражданската инициатива във Фейсбук. В тази връзка от общинската фирма „Еко“ ЕАД – Ловеч, със съдействието на общината ще бъдат подсигурени чували и ръкавици за всички участници в почистването, както и ще бъде извозен отпадъкът.

В 15 ч. камион на фирмата ще обходи всички пунктове, където са складирани чувалите със събрания боклук. Ако гражданите решат да възстановят и детската площадка, ние ще им предоставим и бои и четки за боядисването, каза изпълнителният директор на „Еко“ Антоанела Дончева.

Тя съобщи, че при подобни акции навсякъде другаде в града от фирмата са готови да съдействат за извозването на сметта, като препоръча чувалите да бъдат оставени на достъпни за събиране места, най-добре около контейнерите за битови отпадъци.