Служителите на Община Ловеч масово се включиха в доброволческата акция „Да почистим Ловеч заедно”, която се проведе преди обяд на 21 април 2018 г., събота. Идеята беше да посрещнем Световния ден на Земята – 22 април, в един по-чист и приветлив град.
На 11 възлови места се насочиха усилията на служителите, за да се почистят изхвърлените през зимата отпадъци. Заедно със служителите в акцията се включиха кметът Корнелия Маринова, заместник-кметове и директори на дирекции в общината, както и общински съветници.
Вниманието бе насочено главно към зелените площи в междублоковите пространства, детските площадки и местата за отдих. Община Ловеч осигури за всички чували и ръкавици. Отпадъците бяха събрани в чувалите и складирани за извозване.
След като приключи акцията в ЖК „Младост“, кметът Корнелия Маринова се запозна със състоянието в някои от останалите участъци. Почистването обхвана ЖК „Червен бряг“, ЖК „Здравец“ , кв. „Вароша“ и кв. „Дръстене“ , кв. „Дикисана“ и кв. „Колю Фичето“ , кв. „Гозница“ , кв. „Продимчец“ , пътя от автогара Ловеч до кв. „Гозница“ , детелината на изхода на Ловеч към Угърчин, изход от Ловеч към Севлиево и парка „Стратеш“.
По-рано беше отправена поканата към всички фирми и организации, администрации и жители, да се включват активно в почистването. Част от гражданите наистина се включиха дейно, например Андрей от кв. „Гозница“ окоси крайпътната трева. Други се оправдаваха, че не знаят за акцията, въпреки разгласата, включително с бележки по входовете на блоковете.
Важното е, че след като миналата събота Ловеч стана по-зелен с 1200 новозасадени дръвчета, тази събота стана и по-чист