kazarma1706142Със своя заповед, кметът Минчо Казанджиев назначи работна група, която да изготви концепция за благоустрояване и развитие на терена на бившата казарма. Неин председател е главният архитект на община Ловеч Силвия Средкова – Аласбахи, членове са видните архитекти от Националния център за териториално развитие Петко Еврев и Иван Димчев, директори на дирекции в общината, експерти в общинската администрация, представители на Камарата на архитектите, на Консултативния съвет по икономическо развитие, на общинския съвет и директорите на Регионалния исторически музей и Художествената галерия в Ловеч Капка Кузманова и Спас Дочев.

Задачата на работната група е до февруари следващата година да изготви доклад до кмета за възможностите за развитие на терена на бившата казарма и предложение за провеждане на последващи процедури по реализиране на концепцията.

На заседание този месец Консултативният съвет за икономическо развитие на община Ловеч предложи архитектите на Ловеч на конкурсна основа да дадат свои предложения, както и да бъде поставена тази задача на следващия студентски архитектурен пленер-конкурс. Намерението на общината е да проведе и обществен форум, на който гражданите да си кажат думата за това как виждат развитието на бившата казарма, за да стане районът възможно най-желан и привлекателен за ловчалии и гости.

С решение на Министерския съвет от 23 юли т. г. община Ловеч стана собственик на три от имотите на територията на бившата казарма. Те са на площ от 63 дка, в тях има 46 сгради и 33 съоръжения. За четвъртия имот от близо 25 дка, в който се помещава част от топографския отдел на армията, общината е предприела действия също да й бъде предоставен.

10 коментара

  1. Предлагам музей на изгонените от Ловеч. Да оставим в него по нещо от нашите близки, които са далеч от Ловеч и страната. Така, да си спомняме за тях. Нужно е. И една паметна плоча с имената на избягалите. Да знаят големците какво причиниха с кражбите и далаверите си на хората от този град и колко народ се махна заради тях

  2. А защо нямаше обсъждане за развалянето на площада с храма на сатаната? Аз си мисля понеже защото масата от обществото нямаше да го иска.

  3. Космодром! Един мини Байконур би стоял доста красиво, а и без това няма да се ползва – нали сме град-музей!

  4. Аз бих попитал как и кога се открива т.н.форум и къде и как да се подават предложенията от граждани,специалисти,ако щете и от деца.Колкото повече хора участват във форума,толкова повече идеи за обсъждане.Така се раждат добрите проекти.И да не забравяме – каквото сме си поръчали ,с това ще се храним.

    1. да, ама не точно. Ще ядеш каквото ти сготвя.

  5. Според кмет Казанджиев на среща с граждани спомена, че там се очаква да има парк и музей.

  6. Вчера отрязаха едно от дърветата надвиснало над тротоара.
    Аз обаче бих предложил да се направи парк за децата с алеи, катерушки… Но уви предполагам, че решението ще е в полза на някои алчни търговци.

    1. Съгласен сам. Но наред със специалистите да се питат и децата от какво имат нужда. Тяхната представа за парк със сигурност е по-различна от нашата.

  7. Чия собственост е надвисналата над тротоара ограда и кой ще понесе отговорността ако/като се стовари върху кола или по-лошо пешеходец?

    1. Като каза тротуара ха мини по Осъмска и виж дали има тротуар между пазара и железния мост.

Comments are closed.