Обществено обсъждане на тема „Място за провеждане на пазар в ден сряда“ ще се проведе на 28 ноември 2017 г. (вторник), съобщи на пресконференция кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Обсъждането е от 17,30 часа в заседателна зала на Община Ловеч,  втори етаж в административната сграда, гр. Ловеч, ул. „Търговска“ № 22.

Целта е формиране на правилно решение, което да удовлетворява гражданите и гостите на града, за удобство на търговците и в подкрепа на бизнеса, за създаване на подходяща организация на движението, осигуряване на пътната безопасност и свободния достъп на автомобилите със специален режим на движение.

Припомняме, че на 25.10.2017 г. се проведе 36-то заседание на Общински съвет – Ловеч. На вниманието на съвета беше поставен за разглеждане въпроса за преместване на пазара в бившата казарма. В хода на обсъждането бяха разгледани внесеното от общински съветник предложение, становище на главния архитект на общината, становище на ОД МВР – Ловеч, постъпиха изказвания от общински съветници и кмета на общината.

Общинският съвет със свое решение № 574/25.10.2017 година прецени необходимостта от провеждане на обсъждане с обществеността за определяне на мястото за провеждане на пазарния ден сряда в Ловеч.

Поради значимия обществен интерес за местната общност Община Ловеч кани всички заинтересовани да участват в общественото обсъждане. Мнения, становища и предложения се приемат до 12.00 часа на 27.11.2017 г. на електронна поща kmet@lovech.bg или чрез деловодството на Община Ловеч, в Център за услуги и информация на гражданите, гр. Ловеч, ул. „Търговска“ № 22.

Формуляр, както и постъпилите досега становища може да се видят ТУК

2 коментара

  1. Добър вечер! Понеже на 28, няма да имам възможност да присъствам на това обсъждане, ще си позволя да изложа идеята си тук. Ако някой намери нещо полезно в нея, нека я използва. До преди 2 год празника Цветница се провеждаше изцяло на Вароша. Всички помним какво стълпотворение на хора беше в този период,там.Преди 2 год неговото провеждане се раздели на два площада, което се оказа много сполучливо решение. Защо давам този пример? Защото аз предлагам същото за пазара! Предлагам в сряда, на мястото , където сега се провежда пазарния ден да се освободят всички улици, които биват затваряни, най вече Осъмска. Вътре , но само в рамките на самия пазар, да се продават единствено плодове , зеленчуци и селскостопанските продукти на прозиводителите, а в казармата да бъдат разположени всички търговци, които продават дрехи, обувки , чорапи и прочие! Защо предлагам това ? Обикновенно тези търговци, които идват да продават дрехи и др си идват с подвижни сергии и щандове, които след края на пазарния ден си ги прибират. По този начин след като мине пазара, в казармата няма да има нищо. Предимството на това предложение е, че потока от хора ще се раздели и няма да има тази навалица. Нещо повече, двата обекта са близо един до друг и няма да затрудняват логистично гражданите. Така разделеното пазарно пространство няма да задръства града и няма да се налага да се затварят улици!

    1. . . . бит пазар / от дрехи,чорапи и т.н. / в идеалния център на Ловеч / пространството на Казармата / ? . . . дали няма по-подходящо решение . . . масите под покритото пространство на пазара откъм ул.Търговска малко ли са . . . ?

Comments are closed.