mladost1804121На проведеното обществено обсъждане в петък бе подкрепена идеята на общината улиците в най-големия жилищен комплекс – „Младост“, да получат име. На него присъстваха представители на кварталните съвети от всички квартали в Ловеч и други граждани.

На територията на ж. к. „Младост“ съществуват седем улици по смисъла на Закона за устройство на територията. Общината предлага шест от тях да получат име и то да бъде на градовете побратими на Ловеч – Рязан, Ерфурт, Лотошино, Лавал, Берат, и на името на остров Ливингстън, където също има обект, наречен „Ловеч“. В тези градове побратими на Ловеч има  улици и площади, носещи името на нашия град, и връщайки жеста, ние ще демонстрираме нашето добро отношение към партньорските градове, коментира по време на общественото обсъждане кметът Минчо Казанджиев.

Сред предложенията, постъпили от граждани, бе и други улици в Ловеч, които нямат име, да бъдат кръстени на бележити ловчалии. Имената на майор Георги Векилски, на проф. инж. Цветан Лазаров, на акад. Димитър Мишев, на акад. Лукан Хашнов, проф. Георги Ненов, маестро Кирил Кирилов бе предложено да носят улици в кв. Вароша и в ж. к. „Червен бряг“. С ново име да се сдобият и улиците „Могилата“, „Баховско шосе“, „Крайречна“, градинките в кв. „Уста Колю Фичето“ да бъдат именувани, са други от идеите, дадени на общественото обсъждане. На него бе определен срок – 14 февруари, до който кварталните съвети след предоставени скици на кварталите да внесат предложения за именуване на улици.

Първоначално ще се пристъпи към именуване на улиците в ж. к. „Младост“, това няма да доведе до промяна в адресите и подмяна на личните карти на живеещите там, обясни кметът. Самото именуване става факт с решение на общинския съвет.

4 коментара

  1. Всички проблеми в Ловеч са решени, дайте улици да кръщаваме..Има дупки да се удавим и да се почупим в тях,но името е важно, за да може поне да напишат във вестника после някой си … падна в дупка на еди коя си улица в квартал Младост .. То това е много важно!!!

  2. Г-н Иванов, ами такива са новините за Ловеч. Това са решения на различни институции, засягащи ни, без значение дали са добри или от тъпи по-тъпи. Сега Павлин Иванов, какво трябва да направи според вас? Да ги премълчи, защото сакън на някой няма да му харесат и ще го оплюва до N -та степен или да ги оповести и да прочетем за тях?

    1. bobcho,vsichko e nared v Lovech,che problem “nqkakvi si naimenovaniq”

  3. Е, те това е вилика ловешка глупост! Всичката Мара втасала, сал п….а и не вчесана! Не виждам смисъл да се кръщават тотално занимарените бабаковски улици. По дабре първо ги оправете, та тогава ги именувайте. Да питам по-добрали ще е улицата с име, а и какво от това, че ще се имениува тя. В Ловеч адресната нрегистрация на трите квартала е безупречна. Не мога да си обясня тези ВЕЛИКИ решения, че и при това тотолно безсмеслени да стоят на дневен ред. Просто са инфантлни! Павлине, тези новини убиват Ловеч, и се гордея, че несъм ловчалия на фона на простотийте които се творят в град Ловеч напоследък. Но, г-н Иванов на Вас явно не Ви пука какви недомислици се творят в града. Вие просто ги отлазявявате с патос – по комунистически.
    С уважение И.Иванов

Comments are closed.