Разписаните допълнително средства в бюджета на Община Ловеч за 2016 г. към днешна дата вече са в  размер на 19 002346.07 лв. В тези средства не са включени средствата, които се очакват за саниране през 2017 г., съобщи днес кметът Корнелия Маринова на пресконференция.

Освен това се очаква подписване на договор за безвъзмездна финансова помощ по Приоритетна ос 3 на ОП „Региони в растеж“ за Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Ловеч на стойност 1 299 980 лв. Одобрен е и проектът за ремонт на Спортната зала, като комисията в Министерството на младежта и спорта е разписала пълния размер от 818 923.42 лв. Така че през 2017 г. ще може да се създадат по-добри условия за елитен и масов спорт в Спортната зала, която отдавна е в лошо състояние.

Общата сума на привлечени средства за 2016 г. стига до 21 121 249.49 лв. Това е един добър финансов резултат, счита Корнелия Маринова.

Затова кметът очаква през новата година да отпадне и т.нар. „трети“ компонент на санкцията (отрицателното финансово салдо) на Министерството на финансите. Става дума за условията да сме в списъка с 36-те общини в затруднено финансово състояние.

Финансовите корекции, които бяха актуални за изтичащата година, са седем на брой  и са на стойност 793 111.24 лв. Намерени са средства и те са платени напълно, като Общината не е допуснала да се плащат лихви за забавяне, уточни Маринова.

2 коментара

  1. А общият брой на привлечените инвеститори в общината какъв е?

  2. Кметът Маринова е финансов факир!От община с “наследено/от комунистите/ лошо”финансово състояние и след план за”оздравяване”само за броени месеци след приемане на плана и преди да започне прилагането му Ловеч цъфти финансово!Този ВИДИМ РЕЗУЛТАТ ще изстреля Корнелия Маринова за министър на финансите в предстоящото ново правителство на мажоретката Борисов! /извинете,исках да напиша “мажоритарния”,но така го претвори компа/.Ах, каква досадна грешка!

Comments are closed.