taxi1111131Минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег по съответната тарифа, валидни за територията на община Ловеч за 2015 г., определят общинските съветници. Предложението е на кмета Минчо Казанджиев, то ще бъде гледано на заседанията на постоянните комисии по бюджет и финанси и по устройство на територията, комунални дейности и околна среда.

     Това се прави съгласно разпоредбите на Закона за автомобилните превози. Досегашните цени, определени с решение на общинския съвет от септември м. г., са максимална 0,90 лв за един километър по дневната тарифа (6-22 ч.) и минимална 0,69 лв и 1,10 лв максимална по нощната тарифа (22-6 ч.) и 0,79 лв минимална.

     Съгласно закона цените се актуализират веднъж годишно. В тази връзка община Ловеч поиска становището на превозвачите на територията на общината. В писмо на председателя на Регионалния съюз на превозвачите се посочва, че не се налага промяна на действащите към момента цени, тъй като цените на горивата са непроменени. Превозвачите изтъкват и желанието си да запазят пазара на тази услуга и тя бъде широко достъпна. Затова кметът предлага общинският съвет да потвърди определените от миналата година минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници.

1 коментар

  1. За КАКВА актуализация на километър говорим, след като всички бакшиши карат на 2лв!
    Няма ли контролни органи в Ловеч??

Comments are closed.