lovechobshtina103121Уважаеми дами и господа,

Предстои произвеждането на насрочените  за 12.05.2013 година, избори за народни представители. 
      Съгласно чл.128 от  ИК  и т.1 от Решение № 2202-НС/23.03.2013 г. на ЦИК,  Предизборната кампания за произвеждането на насрочените  за 12.05.2013 година, избори за народни представители се открива на 12 април 2013 г. (30 дни преди изборния ден) и приключва в 24,00 ч. на 10 май 2013 г.
      Със заповеди  № 432, № 433 и № 434 от 10.04.2013 год. на Кмета на Община Ловеч са определени местата за провеждане на предизборни мероприятия на открито, закрито и са определени местата за поставяне на предизборна агитация.
      С оглед създаване на по-добър ред по време на предизборната кампания Ви предлагаме:

1. Партиите, коалициите и инициативните комитети да заявяват предизборните си мероприятия в Центъра за услуги и информация на гражданите /ЦУИГ/ в Община Ловеч. На сайта на Община Ловеч www.lovech.bg, е публикуван формуляр за уведомление.
 
2. Ежедневно до 10.00 часа ще се актуализира обобщения график на мероприятията. Същият ще бъде обявяван в сайта на Община Ловеч www.lovech.bg, на таблото в ЦУИГ в Община Ловеч и изпращан на РУП  – Ловеч за осигуряване  на обществения ред по време на мероприятията.

 

3. Графикът на предизборните мероприятия ще се прави при спазване на принципа „първи по време е първи по място”, т.е. ако има съвпадение на планирани мероприятия от два и повече заявители, ще се прилага принципа, като ще се  удовлетворява искането на първия.

 

4. Организаторите на мероприятията заплащат съответните цени, такси и консумативи съгласно нормативните изисквания.

 

5. При необходима промяна в представения график на отделните организатори на базата на договореност между тях, следва да бъде своевременно представено в общината и заведено в ЦУИГ писмено копие от договореността.

 

     За да запазим облика на град  Ловеч и населените места, като чисти и приветливи,  разчитаме  партиите, коалициите от партии и  инициативните комитети, в срок  до три дни след изборния ден  да премахнат поставените от тях агитационни материали, в изпълнение на чл. 134, ал.1 от ИК.

     Призоваваме партиите, коалициите и инициативните комитети за толерантна предизборна кампания.

1 коментар

  1. Съвсем добронамерено- моля коригирайте “проИЗвеждането” на насрочените избори в първото изречение, за да се избегнат негативни коментари с комичен привкус!

Comments are closed.