Във връзка с предстоящото разглеждане на Отчета за 2016 г на „ЕКО“-ЕАД и избор на СД

Уважаеми господа,

Като член на досегашния СД на „ЕКО“-ЕАД съм свидетел на груповото Ви усилие да омаловажите работата и резултатите на фирмата.

В продължение на 10 месеца от началото на тази година Вие отказвате да приемете :

  1. Годишния финансов отчет за 2016 г. и годишния доклад за дейността .

2. Финансовия резултат за шестмесечието на тази година с 84 хил. лв. печалба

3. Да излезете с обективно становище за положителната работа и финансовите резултати.

Не искате да приемете че,

-При стопанисването и управлението на РДНО са икономисани средства в размер на 400 000 лв.

,в сравнение с периода в който Вие бяхте управляващи.

-Че се организира за първи път система за сепариране на ТБО ,която само за пет месеца преработи над 90 тона отпадъци от които около 30 полезен отпадък за рециклиране. С ефект и върху отчисленията към РИСВ Плевен.

-Не отбелязахте и закупуването и организацията на техника и режим на работа за поддържане на четвъртокласната мрежа на Ловешка община и зелената система на град Ловеч, която Вие не въведохте когато управлявахте.

-На последно място 8 месеца, комисията която съставихте проверява зимното почистване за месец януари и доклада и не произведе нищо. Не направихте конкретни препоръки и реална оценка за свършеното и несвършеното. Не анализирахте въвеждането на препарати щадящи околната среда и уличната настилка. Произведохте финансов одит на фирмата ,който се задължихте да разгледате след 15 септември непосредствено преди избор на нов СД. Не се запознахте дори с доклада на одиторите сама и само да внушите виновно поведение от наша страна.

Най-лошото в цялата поредица от събития е ,че смачкахте дебата в общински съвет по тези теми и ни отстранихте от него. И в комисии и в заседания на ОС Вие не ни давахте думата.

За това си позволявам заради отнетата ми възможност да Ви задам въпроси който да осветят и другата гледна точка на потърпевшите за да стане някакъв дебат, а не натискане на бутончета, резултат от скрити договорки.

  1. Считате ли че изборът на членове на СД на която и да е общинска фирма трябва да става с показването на едно СВ.
  2. Не считате ли ,че разглеждането на кандидатури трябва да става още в комисиите и кандидатите да изложат вижданията си за развитие на съответното ТД, а най-добре би било след провеждане на публичен конкурс за което пледира групата на БСП и внесе нов законопроект в НС.

Досегашните Ви действия като смачкване на дебата в ОС , както и отказ от публичен конкурс при избора на членове на СД е умишлено действие подчинено на грешната представа, че от позиция на силата само общинския съветник може да говори и решава. Това е едностранен диктат.

Като пример ще дам върнатото решение от Областния управител. Това решение е върнато като пример за безотговорни действия от ваша страна. За да бъда разбран ,че не правя голи констатации ще ви задам един риторичен въпрос.

Господата Минчо Казанджиев, Кирил Гумнеров, Венцислав Петрушев, Ертан Хасан, Вие сте известни като собственици на скъпи и луксозни коли .Бихте ли дали тези луксозни коли ако се наложи на НЕДОКАЗАН АВТОМОНТЬОР , КОЙТО Е ЗА ПЪРВИ ДЕН НА РАБОТА? Най-вероятно не.       Тогава с какъв мотив искате да поверите ръководството на „ЕКО“ -ЕАД на хора, които нямат нужната квалификация и по-лошото, нямат един ден ръководен стаж за да управляват дружество с оборот над 1.5 мил. лв.

По същия ли начин подходихте към „Общински пазари“ ЕАД? Защо там вече говорите и предлагате публично частно партньорство, което по същество е скрита приватизация и на всичкото отгоре сте си харесали терена на казармата и нескрито го обсъждате?

Това ли ще е съдбата и на „ЕКО“ ,да бъде съсипано като пазара и да му се вземат печелившите дейности както стана с болницата, защото играчите отзад са същите? И тогава  няма да Ви е необходим НЕДОКАЗАН АВТОМОНТЬОР, защото очаквате да се сдобиете с нови по-лъскави и по-мощни возила.

Ще привърша с това ,че правото на избор Ви  е безспорно, но е дълбоко порочно по замисъл и не обслужва публичния интерес .Явно частните Ви скрити интереси преминават през сформиране на ново управленско мнозинство в ОС Ловеч, което по същество подменя изборните резултати от 2015 година. На лице е връщане на модела Минчо Казанджиев ,който бе отречен от хората.

От сряда нататък Вие няма как повече да се криете защото сте новото управляващо мнозинство и трябва публично да го обявите и да поемете отговорността за управлението  на града за неговите успехи и неуспехи.

 

 

Иван Арабаджиев

Член на СД на „ЕКО“ -ЕАД

2 коментара

  1. Ушева пита: Кой ще ви разбере? Трябва да се намери кой. Надали сме само аз и Ушева. А ако няма други, последният да затвори вратата…

  2. Много точно казано! Но КОЙ ще ви разбере?????

Comments are closed.