Да се спазват правата на всички граждани и на всички участници в пътното движение, защото както всеки има право на протест, така има и право на свободно придвижване – с този призив към обществото се обръщат участниците в работна среща в Община Ловеч, състояла се на 14 ноември.

В срещата участваха кметът Корнелия Маринова, зам.- кметът Даниел Колев, старши комисар Милен Маринов, директор на ОД на МВР в Ловеч и главен инспектор Златин Михайлов – началник РУ на МВР в Ловеч.

Блокирането на пътища и кръстовища, особено в края на почивните дни, възпрепятства много повече хора, отколкото участват в самите протести, бе изтъкнато по време на разговора.

Представителите на полицията се обръщат към участниците в гражданските протести да спазват всички законови изисквания, като направят необходимите уведомления и да посочват своите представители (коменданти), както го изисква Законът за събранията, митингите и манифестациите.

Посочено бе, че всеки може да изразява свободно своята гражданска или политическа позиция, но това не бива да пречи на правата на останалите български граждани.

Същевременно представителите на полицията призоваха да се спазва закона, защото само така може да се гарантира гражданския мир. От своя страна Община Ловеч ще съдейства със своите звена за осигуряване на добрия обществен ред и сигурността на всички граждани.

2 коментара

Comments are closed.