akciqpolice1905144На територията на РУ Луковит бе проведена специализирана полицейска операция, с цел предпазване на малолетни и непълнолетни лица от влиянието на  алкохолни напитки и тютюневи изделия. Проверени са 10 броя търговски обекти, съставени са 10 броя протоколи по чл. 65 от ЗМВР относно спазване на разпоредбите на чл.5б, ал.3 от Закона за закрила на детето и чл.54, т.1 от Закона за здравето.

Същата операция бе проведена и на територията на РУ Угърчин, като са проверени две питейни заведения и не са констатирани нарушения.

На територията на РУ Тетевен е проведена СПО за противодествие на престъпността и опазване на обществения ред: проверени 46 лица: проверени 44 МПС, констатирани 9 нарушения (съставени 5 АУАН, наложени 4 глоби по фиш).

От служители на РДГ-Ловеч и ОДМВР Ловеч бе проведена съвместна СПО за осъществяване на контрол и опазване на горските територии, в хода на която са проверени три броя временни складове за съхранение и претоварване  на дървесина  в землището на с. Радювене, общ. Ловеч и четири броя действащи сечища в същотото землище, като нарушения не са констатирани.

На територията на гр. Ловеч   беше проведена СПО във връзка с неправилния престой и паркиране на МПС. В хода на проведената СПО са проверени 24 МПС и 24 лица. Констатирани общо 13 нарушения. Съставени 3 бр. АУАН и 10 бр. глоби с фиш.

Посетен е сигнал за сбиване в с. Кирчево, установени са участвалите лица. Леко пострадал е 43-годишен мъж (фрактура на дясна ръка). Образувана е предварителна проверка.

През почивните дни са станали 3 леки ПТП, с материални щети и двама леко пострадали граждани (охлузна рана в областта на брадата и охлузна рана на ляв глезен).

Образувани са 5 досъдебни производства за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта (1.59 промила, 1.82 промила, 2.36 промила, 2.71 промила и 2.96 промила).

В РУ Ловеч е образувано досъдебно ппоизводство срещу 20-годишен мъж за това, че на 08.05.2016г., от кафе автомат е отнел оборотната сумата.