През четирите почивни дни на територията обслужвана от ОД МВР-Ловеч са регистрирани две леки пътнотранспортни произшествия и са образувани 2 бързи производства за шофиране от неправоспособни водачи, 2 бързи производства срещу лица, които управляват превозни средства след употреба на алкохол над 1,2 промила и 1 бързо производство срещу водач шофиращ под въздействите на наркотични вещества.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който в нощта на 14 срещу 15 април е проникнал в магазин в с. Владиня и е отнел моторна резачка, ъглошлифовалка и неустановено количество хранителни и нехранителни стоки.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е проникнал в гараж към частен дом в с.Слатина и е отнел електрожен, 2 големи ъглошлайфа, бормашина, шлифовалки, кабели и др.

В РУ Ябланица е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който на 15 април около 11.30 часа е проникнал в л.а. «Фолксваген» с бургаска регистрация, паркиран в района на пещера «Съева дупка». Отени са:  лаптоп  “HP” , 300 лева, лични документи на собствениците на автомобила, както и документите на самото превозно средство. Работата по случая продължава.