Detska Karta SnimkaЛюбен Гешев

16 училища от региона получиха пъстра карта на България

16 училища в област Ловеч получиха уникално образователно помагало – пъстра карта на България с 500 цветни илюстрации, представящи богатствата на страната ни. Инициативата „Обичай Родината“ е реализирана от „Сдружение Азбукари” с подкрепата на български онлайн магазин. В рамките на проекта 3500 пъстри карти ще намерят своя дом в повече от 1000 училища в 28-те области на България.

Karta_flaerПроектът „Обичай Родината“ има за цел да подбуди у учениците в началната фаза на обучение желанието за нови знания за родината. Повече от 60 карти ще бъдат поставени в учебните кабинети в Ловеч, Троян и Луковит, като тяхното основно предназначение е да се насърчи любознателността на децата чрез модерен образователен подход.

„Екипът ни е щастлив, че проектът ще подпомогне образователния процес в началната фаза на обучение на учениците и ще бъде от полза на техните преподаватели. Детската карта на България ще събере много любознателни погледи, а също и одобрението на учителите и родителите.“ – казват организаторите от „Сдружение Азбукари“.

Всички цветни рисунки в картата са създадени от художничката Гергана Донева в продължение на повече от 1 година творчески усилия. Тя представя забележителностите на България по достъпен за възприятията на децата начин с богатство от шарени и интригуващи изображения с легенда към всяка илюстрация.