proteststomatologiq7101421Павлин Иванов

Повече от очевидно е, че темата около бъдещето на „Стоматологията“ е особено атрактивна. Явни манипулации, различни спекулации, полуистини премесени с откровени лъжи са впрегнати в играта. Характерно за нашите географски ширини е масираното използването и на тролове. Явно каузата и продажбата си струват парите!

Нека обаче уточним няколко неща.

Първо, не смятам, че има нормален човек, който да е против качественото здравно обслужване, съчетано с модерна техника и технологии! Поне аз не познавам такъв човек. Отчаяните защитници на намерението за продажба обаче, изтъкват точно тази теза – някакви хора, водени от дребните си интереси, искат да спрат идването на едно модерно заведение, от което всички ще имаме полза!

Тази манипулация на общественото мнение е много елементарна, но за това пък, доста ефективна. Работи добре и подготвя почвата на „добрите“ срещу лошите частници за продажбата на сградата. Разделяй и владей, като използваш явни и подмолни методи. Знаем, че това е характерен приьом.

Област Ловеч има крещяща нужда от добра здравна помощ. Имаме нужда от знаещи, кадърни, човечни, специалисти във всяка област на медицината. Отчаяно се нуждаем от модерна техника. Всичко това е безспорен факт и не вярвам да има човек на различно мнение! Точно за това, никой няма как да бъде против всяко едно добро начинание в тази посока. Само че, тук говорим за имот, който не е пригоден за това.

В Ловеч има достатъчно добри места, със съответната инфраструктура, които са подходящи за клиника. Стоматологията обаче не е сред тях.

 

Втората манипулация е, че началната цена от около 700 000 лв. е повече от добра.

Като се има предвид кой е изготвил официалните анализи, не е трудно да се предвиди крайния резултат от тях. Цената е повече от символична за имот, в областен и общински център, на секунди от всички важни сгради, както се казва – ТОП имот.

Странно защо обаче, никой не попита – продава ли се изгодно имот, точно когато цените са ударили дъното? Вие бихте ли си продали къщата, колата, земята, на смешна цена? Кмета би и си продал вилата за 30 000 лева? Не, нали? Или да, ако сте много, ама много на зор, което е друга тема.

 

Внушение трето – бизнесмен иска да купи сградата и за това се води война на лобита

Евтината манипулация излезе първо в една национална интернет медия, отличаваща се с „безспорен“ авторитет. Никак не случайно излизането точно там, имайки предвид контактите на поръчителите.

Дали този бизнесмен знае, че имал интерес, е доста съмнително. Но манипулативната статия, съдържаща дори фактологични грешки, вече беше цитирана от общинската съветничка Валя Янкова и от кмета Казанджиев като факт, при това публично, в комисия на общински съвет.

Това е един христоматиен пример за манипулация, описан във всеки буквар за професионалисти – една полуистина съчетана с много лъжи дава резултат. Евтино като идея, но работи! Обективен факт!

Манипулация четвърта

Сградата има „зловещ“ вид по думите работещия в предприятието на почетния гражданин и съветник от БСП Анатолий Иванов. Стандарта за „зловещо“ според мен е Спортната зала, площада пред Община Ловеч, цялата пешеходна зона, липсата на улици в Гозница, достъпа в калта до входовете на Бабаковец, квартал Здравец като цяло, улиците на Дикисана, парк Стратеш, Халите, Хлебозавода и много, много други обекти.

Но според съветник Анатолий Иванов, наемателите в Стоматологията са виновни за това, че кмета Казанджиев и общинските съветници години наред не са си вършили работата, за да изглежда сградата, ако приемем думите на съветника, „зловещо“. Само че, сградата изглежда точно както изглежда община Ловеч – точно пред входа й човек може да се пребие в изпочупените плочки!

Връзката е проста – един стопанин, един начин на мислене, еднакво бездействие!

 

Манипулация пета: Стоматологията ще се превърне в модерна кардио клиника.

Съдейки по хвърчащият лист, наречен инвестиционно предложение, лекари заявяват, че такова нещо няма да се случи. Вероятно написаното набързо намерение за покупка не е пълно, като само авторите знаят защо са го предали в такъв вид.

Неслучването е гарантирано по ред причини, които ще са обект на следващ коментар.

 

Целенасочено укриване на информация – манипулация шеста

Досега, никой не е видял никакъв конкретен документ, в който да се казва следното:

  • Колко са приходите от наеми
  • Колко кабинета ползват наемателите, колко кабинета ползва Община Ловеч и кой как поддържа сградата
  • Колко средства са вложени в ремонти през последните 15 години, за какво и точно къде
  • Каква е експертната оценка за стойността на ремонта на сградата
  • Защо никой досега не е потърсил наказателна отговорност от законният собственик за безстопанственост

Като най-заинтересован от продажбата, което е видимо с просто око, кмета Казанджиев, постоянно обещава да изнесе данните, но това в продължение на месеци не се случва. Непрозрачността е горивото, което захранва така нужните манипулации на общественото мнение.

Факт е, че дори и към днешна дата, няма оценка колко ще струва евентуалният ремонт. Само се обяснява, че няма пари. Колко пари няма и за какво е въпроса. И как Казанджиев разбира , че няма пари, след като не знае колко му трябват? Може би е ходил на врачка и тя му е казала експертната си оценка.

Обещани за публичност кмета в характерния си стил дава безброй. Както впрочем преди всеки избори. И както след избори, всичко обещано се забравя.

 

Парите не миришат са казали хората. Сигурно е така, но парите трябват!

 

До общественото обсъждане през януари ще бъдат изречени много лъжи. Ще бъдат настроени едни хора срещу други, което вече е факт. Ще продължат да се използват зависими клакьори, които няма собствено мнение, но за сметка на това, вероятно имат стимул за това.

На обсъждането ще бъдат докарани подготвени общественици, които да „наклонят“ везни в полза на продажбата, както не веднъж се е случвало при защита на кметския интерес. Не случайно, Казанджиев не пропуска да заблуждава, че на това обсъждане ще се реши съдбата на сградата.

Откровена лъжа! Обсъждането има за цел единствено да се чуят различни мнения и аргументи, за да могат евентуално, съветниците да придобият представа за мнението на техните избиратели. Решението ще вземе Общински съвет!

 

Следва продължение …

21 коментара

  1. Колегата е прав,че няма къде да се паркира.Макар,че паркинга е платен пак няма места .
    Колкото до сърдечноболните те и пеша ще отидат,но линейките със спешни случаи трябва да са въртолети и да кацат на покрива.Другия колега,пробвай да паркираш денем.Ако успееш ,стига да не е успоредно на колоната от паркирали автомобили,имаш една почерпка от мен.

  2. Трол тролувам – тролища тролайни
    трел трелувам – трелища трилайни
    немам трол, нито тролкиня –
    троло да тролае,
    тролка да трокае…
    Леле моя
    тролке ле тролиньо!
    Море тролоградска
    ти депутаткиньо!

    С трол тролувам – тролска далавера,
    с тролка си тролувам в тролската завера…

    П.С. По-тролнатите да го продължат по тролски

  3. Може без да искаш да си прав,сградата,с леки преустройства е идеална за частно училище. За да се кряка тук толкова и да се пишат велики глупости от рода,че на зъболекарите кабинетите били в апартаментите им и че сърдечноболните нямало къде да паркират / ?!!!/ да знаеш,че е нещо от личен интерес на Корнелия.

  4. Цифром и словом ОСЕМ зъболекари от ТРИДЕСЕТ И ДЕВЕТ. Въпроса е кои е хвърлил око на стоматологията и е задействал Павлин.Това е.

    1. Корнелия, кой друг може да пръска толкова злоба.

  5. КОЛКО НЯКОЛКО?А НА ДРУГИТЕ СА ИМ В АПАРТАМЕНТИТЕ.В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ СИ ИМА СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ЗАВЕДЕНИЯ.КОЛКОТО ДО КАРДИОЛОГИЧНАТА КЛИНИКА КЪДЕ ЩЕ И
    НАПРАВЯТ ПАРКИНГ ЗА ПОЕМАНЕ НА ПАЦИЕНТИТЕ?НА СРЕДАТА НА БУЛЕВАРДА ИЛИ НА
    ИМПРОВИЗИРАНИЯ ПАРКИНГ ЗАД СТОМАТОЛОГИЯТА В КРАСИВАТА КАЛ,КЪДЕТО НА ВХОДА КЪМ НЕГО НЕ МОГАТ ДА СЕ РАЗМИНАТ ДВЕ КОЛИ.ДАЛИ ЩЕ ИМАТ ШАНС ДА ОЖИВЕЯТ ТЕЗИ
    ХОРА?ПРИ ТЯХ НЕ СТАВА ДУМА ЗА КАРИЕС ИЛИ ПЛОМБА…………НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА
    БОЖИИ!!!!!!!!!!!!!

  6. Че да не би само в СТОМАТОЛОГИЯТА ДА ИМА ЗЪБОЛЕКАРИ ? ТАМ СА САМО НЯКОЛКО,ОСТАНАЛИТЕ СИ ИМАТ КАБИНЕТИ

  7. Никои не спомена къде пациентите ще лекуват зъбите си.Може би в новия универсален магазин,новия “Хисаря”,новия Стратеш” или новата сцена в река Осъм.

  8. Всъщност кой има интерес стоматологията да остане в сегашния си вид ? никой освен сегашните наематели.Сградата е на централно място и е в лошо състояние,добре е инвеститор да я реновира – тя е последния паметник на соцстроителството във вида си отпреди 30 – 40 години.Докторите там да си плащат наем като всички

  9. Павлинчо, ти си най-големият трол тука. Към теб може да добавим Иво Райнов и Данчо Заверджиев. Вие тримата освен глупостите на Корнелия друго не може да измислите

  10. Същата сган беше изпълзяла в целия си блясък и при случая с универсалния магазин.Тогава процедурата беше протакана заради една нотариална кантора и едно магазинче,които откровено изнудваха инвеститора.Същото беше и с бившия хисаря – заради една кебапчииница.Сега заради рахатлъка на 4-5 зъболекари. Стоматолога,при който ходя,има кабинет под наем,плаща 600 лева като поп и си работи. Същото е с всеки на частна практика.

  11. Браво на зъболекарите! Те единствени развалиха рахата на местните феодали.Дай, Боже, още будители като тях!

  12. Ама как за цялото това време никой не излезе и не каза колко стоматолози (СТОМАТОЛОЗИ, не ендокринолози и други -ози, които тихо си мишкуват) работят там, колко пациенти минават годишно, какви са приходите и съответно разходите на Общината и да се вземе решение, което не е повлияно от емоции, а малко поне от мисъл за бъдещето на заспиващия ни град. Подхождащият по-скоро за кмет на Бежаново Минчо ми прилича на всичко друго, но не и на кардиолог, така че той клиника няма да си направи. Ако някой или пък група от някой и никой е толкова загрижен за съдбата на сградата, разработена по ултра специална съветска военна технология само и единствено за Стоматология, да се явява на търга и да цака, а не да цъка. Отново погледнете хубаво протестиращите и си повтаряйте думите на д-р Москов, че “ако някой е избрал да живее и да се държи като скот, получава и правото да бъде третиран като такъв”. Гледайте и мислете!

  13. Калин Георгиев 12.12.2014 на 18:57
    Не помним, а виждаме всеки ден как изглеждат Халите, Хлебозавода, галерията. Всеки ден виждаме инкасо колите, които разбиха цялата пешеходна зона. Ако махнем розовите (червените) очила, виждаме, че Ловеч е съсипан от кмета от неговата клика, Калине, ти не го ли виждаш това?

    1. Костов, пишеш глупости, кмета няма вина за това как изглеждат Халите, Хлебозавода, галерията.

  14. Какво лошо има в продажбата на стоматологията не разбрах..Помним как изглеждаше универсалния магазин и хисаря нали ? И то години наред.Горе долу така изглежда сега стоматологията.Пък нали съществен постулат на дясното фентъзи е че държавата / общината / е лош стопанин.Нещо в тия статии против частната инициатива смърди на комунизъм и пролетарска революция,автора да се засрами – отклонява се от правоверния път

    1. Явно на някои хора не им харесва в какво са се превърнали универсалния магазин и Хисаря. Най-вероятно предпочитат да гледат стари сгради, пред модернизирани. Предполагам затова е и цялата помия която се пише тук (между другото, това е единствения сайт, който оплюва града ни).

    2. Отговорът е, че кардиоклиника може да бъде направена навсякъде. Защо трябва да е в сградата на Стоматологията?! Представяте ли си кардиоклиника в центъра на града?! Това е абсурд!!! Нали всеки втори пациант не излиза жив.
      Както всеки, следил темата знае, има хиляди изисквания за откриване на зъботехническа лаборатория или стоматологичен кабинет. Сградата е пригодена за тази дейност и не смятам за редно предназначението ѝ да се променя.
      Определено съм на мнение, че това трябва да е последният мандат на г-н Казанджиев и то не само заради случая със Стоматологията. Мястото му е в затвора. Разпродаде града. Общинската собственост му е поверена, за да я управлява, а не да се разпорежда с нея.

  15. “Защо никой досега не е потърсил наказателна отговорност от законният собственик за безстопанственост”. А де, всички се питаме защо и какво от това? Разрухата е навсякъде, но на никой не му дреме. Когато видя осъден, тогава ще съм сигурна, че нещо се е променило.

  16. ИСТОРИЯ НА ЦИВИЛИЗАЦИИТЕ

    Някои издават книги
    други издават звуци

  17. Борба с троловете
    “Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря. Отговарянето на троловете неизбежно води до отклоняване от темата на дискусията, изважда от равновесие наблюдателите и осигурява търсеното от троловете внимание. Тролът, който е игнориран, може доброволно да напусне Интернет-форума или дискусията, макар че понякога той или тя може да продължи да се връща към някоя стара тема, с цел да бъде последният изказал се по нея. Потребителите с по-голям опит често са склонни да подминават публикациите на троловете с мълчание, докато тези с по-малък опит се подвеждат по-лесно и се ангажират с диалог, без да знаят, че си имат работа с трол. В такива случаи негласното правило е по-опитните да публикуват съобщение за всички във форума, сайта и т.н., с което да посочат конкретния трол и да призоват към игнорирането му.”

    Читъ и мислъ, мислъ и читъ, докат’ се указва, че нито чета, нито мисля вече. Тук всичко е казано и измислено. Не мой се аби да мислиш, ни па да читеш. Циалата кунспирациа е раскрита укончатлено. Я, упштественото опсъждане тук да се направи, та да могат Данчо и Павлин да си кажат укунчатилното мнение по вапроза ща са продаа ли стуматлулугиата или няаа са прудаа.

    А с това: “Решението ще вземе Общински съвет!” сайтЪТ директно влиза и в таз’ годишните номинации за Нобелова награда в категория “откриване на топлата вода”.

Comments are closed.