rehab2110131С цел повишаване на качеството на предоставяните социални услуги в Центъра за социална рехабилитация и интеграция при община Ловеч се оборудва рехабилитационна зала. Тя е обособена в помещение на Центъра в бл. „Вароша“.

Ще бъдат позиционирани закупените вече специализирани уреди, свързани с предлагането на рехабилитационните дейности: велоергометър,  въже за рехабилитация с ръкохватки, уред за упражнения на пръсти и ръце, медицински пръчки, медицински топки, уред за фина моторика, уреди за раздвижване на глезен и колянна става, за упражнения на китка, съпротивителни ленти за рехабилитация, топка за масаж.

Рехабилитаторът, който работи в социалната услуга, извършва медицинска рехабилитация, кинезитерапия, лечебни масажи, лечебна физкултура, насочени към подобряване  общото физическо състояние на потребителите, повишаване на здравната им култура и превенция на заболявания, влошаващи общото  им здравословно състояние.

Целевата група, към която са насочени рехабилитационните дейности в залата, са: деца и възрастни с физически увреждания, хора с двигателни затруднения от ортопедично и неврологично естество.

Основната цел, с която се изгражда залата за рехабилитация, е да бъде предоставена качествена социална услуга, която да кореспондира с потребностите на потребителите от общността.