ou507132Днес,  зам.-областният управител на област Ловеч Цецка Димитрова проведе работна среща с представители на общините от региона, Регионална дирекция по горите, Български туристически съюз и други заинтересовани организации във връзка с провеждането на инициативата „Да изчистим Стара планина”. Във форума участва и Мария Лазарова – мениджър на проекта “Да изчистим България за един ден”, която представи инициативата като продължение на световното движение.

По време на работната среща бе заявена пълната подкрепа от страна на местните структури.

В периода 13 – 20 юли в различни точки на Стара планина ще бъдат организирани акции за почистване на туристически пътеки, хижи, заслони и други места, които редовно се посещават от туристи и често пъти се замърсяват.

До 8 юли ще бъдат ясни обектите, които общините определят като най-нуждаещи се от почистване, както и сборните пунктове и началния час.

По време на срещата стана ясно, че от общо 2200 места, маркирани на картата, изготвена за кампанията “Да изчистим България за един ден”, 1042 места са на територията на Стара планина.

При откриването на срещата Цецка Димитрова благодари на бТВ за инициативата, като подчерта, че Стара планина е емблемата и със съвместните усилия на областна администрация, общините, РДГ и БТС, както и службите за ПБЗН и с активното участие на всички граждани – любители на планината, ще се постараем да допринесем за нейното опазване. Бяха набелязани маршрути за почистване, които ще бъдат обявени следващата седмица.

В края на работната среща специална грамота получи институцията Областен управител за активната роля при организирането на кампанията в област Ловеч.