vodateteven506151Областният управител д-р Мадлена Бояджиева ще откри на 11 юни в 9.30 ч. Дни на планинската вода и лечебния туризъм в Тетевен. Форумът, който ще се проведе в залата на общинската администрация, се организира от Научноизследователски център по медицинска биофизика. На предстоящото пето издание по идея на проф. Игнат Игнатов област Ловеч ще бъде обявена за световна зона на планинската вода. Това, по думите на организаторите, ще спомогне по-ясното идентифициране на региона в информационното пространство за планински туризъм с добре изградена инфраструктура и еко пътеки.

Според проф. Игнатов планинската вода не е добре позната и изучаването и популяризирането на това богатство от планински извори, както и поставянето на указателни табели е от обществена полза. На форума една от темите ще бъде термалните извори в областта.

Досега в предишните четири издания на Дните на планинската вода и лечебния туризъм са участвали представители на Австрия, Германия, Дания, Израел, Македония, Русия, Унгария, Франция и Швейцария се уточнява в покана на организаторите до Областен управител.

Форумът е открит и от организационния екип очакват към него да проявят интерес и представители на общините от област Ловеч.