oupreskonf1808152Павлин Иванов

По инициатива на Областен управител днес беше дадена съвместна пресконференция с ръководството на ОДМВР Ловеч. Беше черна седмица за област Ловеч. Не можахме да опазим децата на пътя, заяви д-р Бояджиева. Има сформирани общински комисии за безопасност на движението, областна. Те заседават редовно. Раздаваме флаери, правим кампании, но резултат на практика няма, каза Областния управител.

Според нея, резултат няма, защото всички тези послания, които се отправят стигат единствено до стриктните, съвестните участници в движението – пешеходци и водачи на автомобили. Тези, които шофират без книжки, пияни, дрогирани или се качват за да правят състезания, не се впечатляват от тези кампании.

Единственият начин да се повлияе върху тях е строгият контрол, безкомпромисното прилагане на законите и ефективна и безкомпромисна съдебна система, сподели д-р Бояджиев и допълни, че ние единствено броим пострадалите, броим починалите и ранените, а не броим осъдените. Дали се чувстват недосегаеми е риторичен въпрос.

След многобройните срещи, които имах, хората искат контрол на местата, на които се провеждат гонки, искат контрол на критичните участъци, искат тотален и безкомпромисен контрол.

Направени са множество предложения от граждани при проведените срещи.

В момента се провежда и среща между всички народни представители от област Ловеч, ръководствата на ОДМВР Ловеч, Окръжен съд Ловеч и Окръжна прокуратура за да се обсъди ситуацията и се вземат решения какви спешни мерки могат да се вземат в зависимост от компетенциите на институциите.

Хората искат крути мерки, заяви областния управител. Според д-р Бояджиева три са основните пунктове:

  • Възпитанието на децата, училище и семейната среда
  • Контролът
  • Ефективната, безкомпромисна и адекватна съдебна система

 

Очаквайте след малки и мнението на ръководството на ОДМВР Ловеч

6 коментара

  1. Няма как да стане това от 4 години съм свидител на гонки на които не се правят в града а на безопастни места не е имало проблеми и дано така да остане, но е хубаво общината да отдели пари и да направи едно трасе не само да прибират пари

  2. Още стоят катастрофиралите коли на Софийска….но това не пречи на идиотите да правят тройни изпреварвания.

Comments are closed.