proektizdanki209151Областният управител изпрати поредно писмо до кмета на община Ловеч във връзка с проверка, извършена по сигнал от Дима Бочева. Според нея ремонтът в квартал „Червен бряг“ се извършва небрежно и без необходимото качество.
Жителката на Ловеч сигнализира още, че новозасадените дръвчета не се поливат и затова много от тях вече са изсъхнали. На други дървета, вследствие от ремонтните дейности, корените са оголени, а оставени в това положение те също ще загинат.
Служители от Областна администрация по разпореждане на областния управител д-р Мадлена Бояджиева извършиха оглед в квартал „Червен бряг“, при който се потвърди изнесеното в сигнала – не малко новозасадени дръвчета са вече изсъхнали, а близо до блок 122 има дървета, корените на които стърчат извън почвата и които вероятно също ще загинат, ако не се предприемат незабавни и адекватни действия от компетентни хора.
Моля да разпоредите извършването на обстойна проверка, като за резултатите от нея и предприетите мерки уведомите Областен управител и г-жа Бочева, настоява в писмото си областният управител.
Продължават проверките на експерти от Областна администрация по сигнали на граждани.

1 коментар

  1. Тези дървета не са “новозасадени”, те са почти на половин година! И не са “немалко”- между 80 и 90% вече са изсъхнали! Пред моя вход дървото е живо, но и често сме го поливали. Ама да не сме водононоски, че да поливаме всички?

Comments are closed.