ourotary1401144Областният управител на Ловеч д-р Мадлена Бояджиева се срещна с дистрикт гуверньора на Ротари Интернешънъл България Иларио Астинов. Той пристигна в Ловеч заедно с президента на „Ротари клуб” Ловеч Николай Начев, а визитата им бе с цел да се запознаят с областния управител и да представят своите цели за 2015 г. На срещата присъства и зам.-областния управител Георги Терзийски. Това съобщиха преди минути от пресцентъра на Областна администрация.

„Сигурна съм, че добре сте информиран какво представлява област Ловеч. Ще акцентирам само това, че областта е в най-бедния регион в ЕС – Северозападния. И обезлюдяването му е най-сериозният проблем. Причините са дълбоки, а процесът, започнал в Ловеч преди 15-20 години се е задълбочил и трудно ще променим тенденцията толкова бързо, колкото ни се иска. Единственият начин да върнем хората е като им осигурим качество на живот и работа. Готова съм на сътрудничество за реализацията на проекти, които биха спомогнали именно за това”, каза пред госта си д-р Бояджиева.

ourotary1401141Иларио Астинов пък подчерта, че „Ротари клуб” е хуманитарна организация с 6 фокуса на дейност – регионално и икономическо развитие, детско и майчино здраве, начална грамотност, мир и разбирателство, предпазване от заболявания. Той разказа пред домакините си за проекти, реализирани в други региони на страната.

Д-р Бояджиева и дистрикт гуверньорът коментираха какви проекти могат да бъдат реализирани в областта, като акцент бе опазването на околната среда и здравето на хората, осигуряване на чиста вода там, където няма такава, здравеопазване.

Тази година девизът на организацията е „Озари Ротари”. Иларио Астинов подари на д-р Бояджиева малък сувенир като й пожела да през мандата само светлина.

 

ourotary1401146

1 коментар

  1. На срещата присъства и зам.-областния управител Георги Терзийски. Ега си.

Comments are closed.