ouredcros1505155Областният управител д-р Мадлена Бояджиева посрещна екип на Червения кръст от Брауншвайг, Залцгитер, Германия. Той е на посещение в област Ловеч по покана на Областния съвет на БЧК. Делегацията е водена от Кристос Пантазис, председател на ГЧК – Брауншвайг, Залцгитер. Той е придружават от Габриела Хюбер и Ерик Вилхелмус – заместник председатели, Кристиан Бюмел – директор и Улрих Бърков, бивш заместник председател.

Д-р Бояджиева приветства гостите и представи областта. Тя подчерта доброто сътрудничество на Областна администрация с ОС на БЧК, като акцентира на съвместните инициативи, провеждани през годините в сътрудничество между двете институции.

По време на срещата германските червенокръстци и областният управител разговаряха за социлно-икономическото състояние на област Ловеч.

ouredcros1505154Зам.-областният управител Георги Терзийски, който също участва в срещата, подчерта, че в момента в областна администрация се извършва ремонт на зали, като те ще бъдат предоставени за дейността на БЧК и Планинската спасителна служба. Добрите отношения с областния съвет ни подтикнаха да потърсим партньори, за да бъдат залите оборудвани и окомпплектовани за обучение на доброволците на БЧК и планинските спасители, за да са добре подготвени и готови за работа при кризи и бедствия, подчерта Терзийски.

Председателят на БЧК д-р Николай Николов връчи на областния управител грамота проявено човеколюбие и в знак на признателност за утвърждаване на хуманната същност на Червения кръст в интерес на обществото и държавата. Тази година се навършват 15 години от съвместната ни работа с ГЧК и това ще продължи, защото отношенията вече не са просто партньорски, а приятелски, подчерта д-р Николов.

ouredcros1505156