ousanirane603155Областният управител на Ловеч д-р Мадлена Бояджиева подписа вчера, 5 март, първите договори за целево финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Те се сключват между трите страни – Българската банка за развитие, общините и Областен управител като представител на държавата.

Първите общини от област Ловеч, които от днес имат сключени договори за целево финансиране, са Луковит – сдружение на собствениците в бл. „Валентина Терешкова” на ул. „Христо Ботев” 10 с 40 апартамента и Ловеч – сдружение на собствениците от ул. „Осъмска” 40, бл. 271 с 84 апартамента.

Подписите си положиха и кметовете Иван Грънчаров и Минчо Казанджиев. Представител на ББР бе Мартин Захариев от клон Плевен.

В област Ловеч към 27 февруари има 21 регистрирани сдружения на собствениците. От тях 10 са в община Ловеч, 3 в Луковит и по 4 в общините Троян и Тетевен.

ousanirane603151В близките дни се очаква да бъдат сключени по още два договора за финансиране, отново на сдружения в Луковит и Ловеч.

След подписване на договорите за целево финансиране предстои общините да извършат обществени поръчки за избор на фирми за техническо и енергийно обследване на сградите.