Областният управител Георги Терзийски откри новата учебна година днес в СУ „Св. Климент Охридски“ и Техническия колеж в Ловеч. Поздравителен адрес бе изпратен и до всички училища в областта. 
„Уважаеми учители, без Вашата професия няма нито една друга. Правителството изпълни поет ангажимент – да Ви даде основание да се чувствате значими и уважавани професионалисти, да даде основание на млади хора да се влеят в редиците Ви с мотивация и хъс!

Дайте ответния отговор – работете така, че качеството на българското образование да бъде на такава висота, че и Вие, и ние – родителите, да сме удовлетворени от постигнатото, а децата – да имат самочувствието на грамотни и знаещи хора“, се казва в поздравителния адрес. В него Терзийски се обръща и към учениците:
„От първия до последния ден в класните стаи, от Вас ще се изисква само едно – да учите, да учите, да учите. Не просто уроците да се превръщат в шестици, а да учите, за да знаете, да мислите, да разсъждавате, да се развивате и да вървите напред и нагоре. И всичко това без да преставате да бъдете деца. Това е най-трудното, но си струва – никога не губете детето в себе си! Малко е сложно да се разбере, но опитайте!“.
„Драги родители, напомням Ви думата „Любов“. Тя определя това, което се изисква от Вас. Оставете настрана Вашите желания и амбиции – децата Ви няма да тръгнат задължително по Вашия път. Дарете ги с крила да полетят и намерят своя. Заедно с учителите ръка за ръка имате тази задача – да дарите любов и сигурност на децата си да летят с увереност към нови хоризонти“, се казва още в поздравителния адрес на областния управител, в който той пожела успешна учебна година на всички учители, ученици и родители в областта.
Както всяка година и днес Георги Терзийски бе поканен на откриването в Техническия колеж. „Има символ в това, че точно на днешния голям християнски празник ще открием учебната година в нашето ловешко висше училище. Надявам се, че вярата ми, че това училище ще продължи да бъде мост между образованието и бизнеса, ще се сподели от всички нас тук и присъствието на толкова представители на ловешкия бизнес е достатъчно показателно за това. Надявам се в най-скоро време това училище да се сдобие с нови форми и лаборатории, за да обогатят неговата дейност и го направят по-атрактивно за бъдещите студенти. Вярвам, че Вие – преподавателите, ще посеете и развиете любовта на тези млади хора към техниката, към инженерните науки, към дигиталните науки, за да могат те да бъдат конкурентни на пазара на труда, да намерят своето признание и да се чувстват наистина модерни инженерни специалисти. И нека всички имаме мъдростта да пазим, съхраняваме и развиваме това висше училище, защото образованието е един от елементите на ценността на една нация“, каза в словото си пред преподаватели, студенти и гости Терзийски.