Поздравителни адреси бяха изпратени на „Спарки Елтос“ АД и „Веко“ ЕООД за завоюваните три златни медала

Два златни медала на „Международен пловдивски панаир“ 2013 завоюва най-големият български производител на ръчни електроинструменти. „Спарки Елтос“ АД грабна златото за шлифовъчните машини с плоска глава  SM 728E, SMA 728E и резбонарезната Е10Е.

milko1507131Ловешкият губернатор изпрати поздравителен адрес на компанията, завоювала златни отличия за 17-ти път. „За Ловеч, а и за България, Спарки Елтос е символ за професионализъм, иновации и качество на работата. Това е повод за гордост и самочувствие. Вашето производство допринася за славата на България като страна на машиностроенето и високите технологии.“ С тези думи Милко Недялков поздрави „Спарки Елтос“ за спечелените златни медали.

Друга фирма от Ловешко също се окичи със злато от Пловдивския панаир. Троянският производител на прах за пране „Веко“ ЕООД спечели златото за праха за пране „ИЗИ“ и също получи поздравителна телеграма от областния управител. С думите „Вашето качествено и иновативно производство прославя Троян и Ловешка област както в България, така и в Европа“,  Милко Недялков  изрази възхищението си от напредъка на индустрията и производството в Ловешка област.