oblast_chisti2009131Губернаторът призовава кметът и гражданите да го последват

Изрисувана със свастика и потрошена входната табела на ж.к. Младост в Ловеч бе подменена със собствени средства от Областния управител Милко Недялков. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Пречупеният кръст беше издраскан в черно на упътващата карта на комплекса, разположена на входа до Природо-математическата гимназия и посрещаща хилядите жители и гости на ловешкия квартал.

Писмо за премахване на пречупените кръстове е изпратено до община Ловеч. В него Милко Недялков призовава да се вземат спешни мерки по отстраняването на нацистките свастики. oblast_chisti2009132Действията на губернатора са в резултат на сигнал от гражданина Иван Шукин, изказал възмущението си от графитите в приемния ден на губернатора.  

Апелът на Милко Недялков е и към гражданите на област Ловеч и Република България. „Нека имаме съзнание да пазим и съхраняваме онова, което е изградено с труд и не го чупим или оскверняваме. Нека бъдем добросърдечни и да даваме добро, за да получим добро“, апелира Областният управител.

Трябва да има толерантност към всички групи, не само етнически, а и социални, езически и културни. Обединението ни прави нация, не разединението, допълни още  Недялков.

 

2 коментара

  1. Така трябва. Браво.

  2. Пречупен кръст не бива понеже национал социалисти тука няма. Виж обаче полумесец и петолъчка може да слагат понеже на практика тука живеем в османския съюз на европейските комунистически републики, където всеки страдащ от комунистическо полудяване може да си прави какво то поиска.

Comments are closed.