konuscheta2802141Павлин Иванов

Какъв е смисъла от въвеждане на едно правило, ако то няма да се спазва. Какъв пример се дава на гражданите, след като точно тези, които трябва да контролират спазването на правилата ги нарушават.

С НАРЕДБА № 2 на Общински съвет Ловеч за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на Община Ловеч, в нейният Чл. 10. (изм. и доп., решение № 369/01.10.2009 г., в сила от 12.10.2009 година)се казва кратко и ясно:

„Забранява се поставянето на контейнери и кофи за смет и всякакви други предмети върху уличните платна, както и затварянето им с бариери и други съоръжения.

При нарушение се налага глоба от 20 до 100 лв. или имуществена санкция от 500 лв. за юридически лица.“

Този текст визира точно разполагането на всякакви предмети по улиците на града от някой си, защото за целта им поставени знаци и пътна маркировка.

Конусите, които Областният управител е сложил за да пази местата си за паркиране, определено са „предмети върху уличните платна“. С поставянето им на бул. „България“ г-н Недялков сякаш казва на ловчалии:

Не вярвам на знаците, защото не ги спазвате. Точно за това, ще си маркирам моите места за спиране и паркиране и ще сложа едни хубави конусчета, за да знаете, че няма място за вашите коли пред моята сграда.

parkirane2802141Мнозина ще приемат написаното като ултра дребно заяждане. Вероятно имат своето право, тъй като тези дребни проблемчета не решават сериозните проблеми с глобалното затопляне, кризата в Украйна, химическите оръжия в Сирия или укриваната информация за извънземните.

Така е, проблемчето е твърде мъничко, но подобни проблемчета са много показателни защо сме на това дередже.

  1. Имаме кристално ясно правило описано в Наредба 2 и то важи за всички, дори и за Валията
  2. Правилата трябва да се спазват, дори и уж дребните, защото иначе няма смисъл да се приемат.
  3. Примера, които първите мъже дават на останалите граждани е, че няма правило, което да не може да се наруши, стига да си на власт.

 

И какво точно можем да очакваме? Да върнем държавата на хората? Айде де!

 

По примера на г-н Недялков действат и още куп институции и граждани. Тревните площи дори в центъра са не за трева, а за паркиране.

Само по бул. „България“ има поне на още две места, на които, подобни на Областния управител с начина си на мислене си слагат конусчета, столчета, кашончета.

И какво от това, като няма кой да контролира?

Това е и причината в града да е пълен хаос по отношение на спирането и паркирането и никаква наредба няма шанс да се пребори с това, само и защото, никой не иска да налага ред.

Просто е!

 

8 коментара

  1. Разбира се, че ще търпим понеже тука търпението няма изчерпване.

  2. А какво ще кажете за другарите от Народната милиция, които демонстративно спират в насрещното (поне като правиха булеварда да не бяха очертавали две платна при полицията) или пък на пешеходната пътека непосредствено на завоя?!?! На дребната душа това й е радостта в живота – да спре на забранено и да не я глобят или пък да кара без винетка и ГО (за справка им вижте служебните коли до ДСК). Тя по-високо не се цели. Това й е достатъчно. Нещо като да си сложиш ламинирано талонче “Община Ловеч” та като ходиш НА София да не ти вдигнат колата пред някое министерство, а резултатът е, че още повече ти се смеят какъв див селянин си. Ама ние сме си виновни, че ги търпим.

  3. Началник! На долната снимка знак номер 62 кога е поставен? Гледам на гуги, че го няма. А при положение, че тука всеки страдаш от комунистическо полудяване всеки може да си заобикаля закони защо и Областния да не го прави?

  4. Анонимен, платените паркоместа се означават с табели, а не с конуси.

  5. така е. а за сметка на това се сложиха безумни знаци на голям брой улички за превръщането им в еднопосочни, за да могат да се разминават автомобилите. А колко по-лесно и ефтино щеше да бъде полицаите наистина да си свършат работата и да не се паркира от двете страни на такива улици. Примери безброй – за комплекс “Космос” , около Пазара, около “Фаворит” , зад училище “В.Левски”. Не че се спазват и знаците де.

  6. Ей,господин Недялков,недоказано “твоите” конусчета/шапки/са ултра големия проблем на Ловеч.Смени “журналиста”в задължението му за точна и проверена информация.Установи чии са тия”шапки”,заплатено ли е предварително за запазените паркоместа и “так далее” и ,както реши проблема с пропадналия мост,реши моля те и този”значим”(за Иванов) проблем.

    1. Освен, че ограничават възможността да се използва цялото платно при внезапно възникнали опасни ситуации, подобни “маркери” могат да нанесат сериозни щети по автомобилите. Преди време пред очите ми бус се “нахендри” на метален (!!!) такъв, спука картер и маслото се разля по булеварда. Неприятно и скъпо удоволствие…

Comments are closed.