ou2511151Областният управител Ирина Митева участва в заседанието на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район, което се проведе на 24 ноември във Враца. Форумът бе открит и ръководен от Малина Николова – председател на РСР на СЗР и областен управител на област Враца.
В заседанието взеха участие представители на министерства, областните управители на областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, кметове на общините от петте области в района, представители на национално представените работодателски организации и синдикати, на Национално сдружение на общините в Република България, на „Национален център за териториално развитие“ ЕАД, на „Форум Гражданско Участие”, както и представители на академичните среди.
Експерт от „Национален център за териториално развитие“ ЕАД представи проекта на Целенасочената инвестиционна програма – подпрограма „Северозападна България”.
Участниците в заседанието на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район обсъдиха и представиха становища по изготвения проект.